Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Profita de ofertele de Stock Busters doar la eMAG!

Probabil multi dintre voi ati auzit de Trotec sau poate chiar folositi deja cel putin un produs de-al lor de care sunteti foarte multumiti. As putea spune ca in ultimii ani chiar a castigat o reputatie foarte buna si in Romania, datorita produselor sale ce vin la pachet cu un raport calitate-pret extrem de bun. Producatorii Trotec sunt intr-o continua expansiune din punct de vedere tehnologic, produsele sale de climatizare fiind intr-o continua optimizare, tocmai pentru a atinge performantele dorite de fiecare utilizator.

Trotec ofera o gama completa de produse si servicii pentru controlul calitatii aerului fie ca discutam despre propria locuinta, birou, spatii industriale sau birouri. Trotec este un brand german, lider in domeniul aparatelor de monitorizare, managemennt si control al  mediului in spatii interioare, dezvolatand pe parcurs o gama foarte ampla de dezumidificatoare, umdificatoare si purificatoare, aparate care reuseste sa imbunatateasca nivelul calitatii aerului asigurand astfel si un mediu mai sanatos.

In articolul de fata ne vom axa pe cele trei categorii de aparate si va vom prezenta cele mai bune variante din gama. Insa, cum bine stim, nevoile difera de la o persoana la alta, vom oferi un mic ghid util prin care veti reusi sa determinati cel mai bune produs pentru voi. Puteti alege oricand cu incredere un dezumidificator, purificator sau umidificator Trotec, fara teama de a nu oferi performantele dorite sau de a nu fi rezistent in timp. Produsele Trotec sunt construite pentru a va satisface nevoile si de a oferi un bun randament, precum si rezistenta in timp, trebuie doar sa stiti ceea ce aveti nevoie si sa alegeti produsul potrivit care sa fie in concordanta cu asteptarile voastre!

Cele mai bune dezumidificatoare Trotec

Dezumidificator si purificator Trotec TTK110

Dezumidificator si purificator Trotec TTK110

Vezi detalii si pret

Este o varianta 2 in 1, care nu doar elimina umiditatea excesiva din aer, ci poate fi folosit si pe post de purificator. Prezinta o capacitate de dezumidificare a aerului de 40 de litri in 24 de ore, fiind excelent pentru incaperi cu suprafete de pana la 120 de mp. Rezervorul din dotare ofera o capacitate de 6 litri si este dotat cu filtru HEPA care elimina eficient particulele nocive din aer, in timp ce filtrul de carbune activ contribuie la indepartarea alergenilor organici, polen, mirosuri neplacute.

  • Functii: Swing (reglare directie evacuare a aerului), Mod noapte, Deconectare automata, Semnalizare optica rezervor plin, Autospalare (uscarea interioara a aparatului pentru a preveni mucegaiul), Higrostat reglabil.

 

Dezumidificator Trotec TTK54E

 Trotec TTK54E

Vezi detalii si pret

Este o varianta eco friendly ce foloseste agent frigorific R290 astfel ca nu are impact asupra mediului inconjurator. Detine o capacitatea de dezumidificare de 16 litri in 24 de ore, debitul aerului fiind de 150 mc/h. Este recomandat pentru suprafete de pana la 31 de mp. Totodata, rezervorul prezinta o capacitate de 3 litri.  Pe de alta parte, poate fi racordat si la canalizare folosind un furtun. Filtrul de aer se detaseaza foarte usor pentru a fi curatat.

  • Functii: Higrostat reglabil, Komfort (reglarea automata a valorii umiditatii aerului), Uscare rufe, Auto-restart, Timer, Deconectare automata, Suflanta cu doua trepte.

 

Dezumidificator Trotec TTK95E

Trotec TTK95E

Vezi detalii si pret

Prezinta o capacitate maxima de dezumidificare de 30 de litri in descursul a 24 de ore, debitul aerului fiind de 200 mc/h.  Este o varianta potrivita pentru suprafete de pana la 90 de mp. Este prevazut cu un rezervor cu capacitatea de 5.3 litri, insa poate fi conectat si la canalizare prin intermediul unui furtun. Filtrul se poate detasa cu usurinta pentru a fi spalat.

  • Functii: Timer, Suflanta pe doua trepte, Swing, Deconectare automata atunci cand rezervorul este plin, Uscare rufe, lumina semnalizare rezervor plin.

 

Dezumidificator Trotec TTK40E

Trotec TTK40E

Vezi detalii si pret

Este un model ce poarta sigla GS pentru siguranta verificata. Dispune de o capacitate de dezumidificare de pan la 14 litri pe zi, debitul aerului fiind de 100 mc/h. Este indicat pentru incaperi cu surpafete de pana la 25 mp. Ofera acces rapid si facil la filtrul de aer pentru a fi detasat usor si curatat. Capacitatea rezervorului de apa atinge 3.5 litri.

  • Functii: Dezghetare automata, Higrostat reglabil, Deconectare automata cand rezervorul de apa este plin, Ventilator cu doua trepte, Timer, Uscare rapida

 

Dezumidificator Trotec TTK30E

 Trotec TTK30E

Vezi detalii si pret

Este o varianta eco friendly folosind agent frigorific R290 ce nu are impact asupra mediului inconjurator. Prezinta o capacitate de dezumidificare de 12 litri in decursul a 24 de oore, debitul aerului fiind de 120 mc/h. Este dotat cu un rezervor cu capacitaea de 2.2 litri. Modelul din scituie este ideal pentru incaperi cu suprafete de pana la 15 mp. Filtrul din dotare se poate detasa pentru a fi spalat.

  • Functii: Timer, Uscare rufe, doua trepte de suflare, Deconectare automata, Higrostat reglabil, Child Lock, Komfort, Lumina de semnalizare la preaplin

 

Cum alegem cel mai bun dezumidificator?

Asa cum mentionam anterior, nevoile utilizatorilor difera, iar in consecinta, s-ar putea ca un anumit model sa nu fie cea mai buna optiune pentru toata lumea. De aceea, este esential sa cunoasteti anumite detalii care va vor ajuta sa faceti diferenta.

Capacitatea aparatului: este primul aspect de care trebuie sa tii seama atunci cand alegi dezumidificatorul potrivit. O umiditate ce depaseste 50-60%  poate deveni periculoasa atat pentru locuinta ta, cat si pentru sanatatea membrilor familiei. In linii mari, capacitatea se refera la posibilitatea de a elimina umiditatea din aer in raport cu spatiul incaperii unde este folosit. Capacitatea se masoara in litri pe zi, iar suprafata recomandata este mentionata de catre producator pentru fiecare model. Asadar, alege intotdeauna un aparat care sa aiba suprafata recomandata cel putin egala cu suprafata incaperii tale. Atentie, insa, nu confunda cu capacitatea de dezumidificare cu capacitatea de colectare. Capacitatea de colectare se refera, de fapt, la cantitatea de apa care poate fi colectata in recipientul din dotare. Cu cat capacitatea de dezumidificare creste cu atat s-ar putea mari si capacitatea de colectare.

Functii: reprezinta un aspect pe care nu il putem neglija in cazul niciunui aparat. Acesta pot oferi o buna autonomie aparatului, dar si flexibilitate. Prin urmare, ar fi ideal ca dezumidificatorul ales sa dispuna de functii de programare si gestionare a procesului de dezumidificare. Acest lucru inseamna si posibilitatea activarii automate a aparatului la ore prestabilite. Mai mult decat atat, este foarte important sa ofere posibilitatea controlarii nivelului de umiditate in mod automat. Higrostatul reglabil permite controlarea in mod automat a umiditatii din aer. Practic, noi stabilim valoarea pe care dorim sa o avem in locuinta, iar in momentul in care aceasta este depasita, aparatul porneste automat. La final, cand pragul dorit este atins, aparatul se deconecteaza singur. In plus, cei care au probleme serioase cu umiditatea din locuinta si este necesara functionarea atat pe zi, dar si pe timp de noapte, trebuie sa aveti in vedere existenta functiei night care va protejeaza somnul. Functia de uscare a rufelor este si ea bine-venita, mai ales, in sezonul rece sau in locuintele in care nu exista spatiu special pentru uscarea hainelor care sa previna patrunderea umiditatii in casa.

Siguranta: este un punct care ar trebui sa va preocupe la fel de mult fiindca nimeni nu isi doreste incidente neplacte sau chiar grave. Prin urmare, in acest sens, aparatul trebuie sa dispuna de functie de deconectare automata care ofera posibilitatea apapratului de a se deconecta singur in momentul in care rezervorul cu apa s-a umplut. Doar in acest fel, dezumidificatorul poate functiona nesupravegheat. In plus, daca folositi in spatii neincalzite, atunci ar fi utila si functia de dezghetare automata, ce va decongela gheata acumulata pe ventilator. Ca masura de siguranta suplimentara, este recomandata utilizarea aparatului iin pozitie verticala, pe un suport stabil, asigurandu-va si ca evacuarea si admisia sunt curatate de fiecare data.


Cele mai bune purificatoare Trotec

Purificator de aer Design Trotec AirgoClean 10E

 

Trotec AirgoClean 10 E

Vezi detalii si pret

Este un model recomandat pentru suprafete de pana la 20 mp. Sistemul de filtrare este prevazut cu pre-filtrare Dacron si filtru HEPA reusind sa indeparteze eficient particulele daunatoare din incapere, cum ar fi particulele poluante, alergenii, praful, polen, bacteriile si asa mai departe. Dispune de trei trepte de suflare, debitul aerului fiind de 135 mc/h. Functia de ionizare reuseste sa imbunatateasca in mod considerabil calitatea aerului din locuinta.

Purificator de aer Trotec AirgoClean 205S

 Trotec AirgoClean 205S

Vezi detalii si pret

Este o varianta potrivita pentru surpafete de pana la 70 mp. Dispune de filtre eficienta si anume True HEPA ce asigura o filtrare optima impuritatilor din aer, in timp ce tehnologia AirgoClean faciliteaza o clima naturala in incapere, fara ionizare. Detine trei trepte de ventilare si inregistreaza o capacitatea de 510 mc/h. De asemenea, este prevazut cu senzor pentru praf si compusi organici volatili, functie timer, dar si mod sleep. Este echipat si cu telecomanda cu infrarosu.

 

Cum alegem cel mai bun purificator de aer?

Indiferent ca optezi pentru un purificator de aer de la Trotec, ori de la alt brand, iti recomandam sa ai in vedere anumite aspecte care fac diferenta intre o alegere buna si una mai putin inspirata. Prin urmare, va trebui sa tii cont de urmatoarele:

Certificare HEPA: este necesara indiferent de tipul aparatului, mai ales, daca este vorba despre persoane predispuse la alergii. Acest filtru retine in proportie de 99.70% din particulelele din aer, fiind cel mai eficient de pe piata la ora actuala.

Volumul de aer purificat: este in stransa legatura cu suprafata recomandata. Cu cat volumul de aer purificat este mai mare, cu atat creste suprafata pe care o poate acoperi. Trebuie sa acorzi foarte multa atentie acestui aspect si sa optezi pentru modelul potrivit. In mod evident, daca aparatul prezinta un volum mai mic decat ar trebui, atunci riscul de a nu isi atinge performantele maxime este foarte mare. Pentru fiecare model, producatorul recomanda o anumita suprafata maxima de care trebuie sa tii cont.

Functii: in principiu, ar fi ideal ca aparatul sa dispuna de cei mai importanti indicatori: rata de purificare a aerului, indicator de schimbare filtru si reglare viteza. Daca esti sensibil la praf si polen, atunci ar trebui sa ai in vedere o rata de purificare de 150-200 mc/h. Daca esti fumator, atunci aparatul trebuie sa aiba 200 mc/h cel putin. In plus, ar fi bine sa optezi pentru un model care iti indica durata de viata a filtrului, pentru a sti cand cel din dotare este imbacsit si trebuie schimbat.


 

Cele mai bune umidificatoare Trotec

Spalator de aer, purificator si umidificator TROTEC

TROTEC AW10S

Vezi detalii si pret

Detine mai multe roluri – spalare a aerului, purificare si umidificare. Este indicat pentru incaperi cu suprafete de pana la 25 mp. Capacitatea de umidificare in decursul a 24 de ore este de 9.6 litri. Este dotat cu un rezervor cu apa de 9 litri. Rezervorul din dotare poate fi alimentat cu apa de la robinet. Reusest sa filtreze parul de animale, polen si praf, reducand mirosurile meplacute.

  • Functii: 3 trepte pentru suflanta, Generator plasma, Deconectare auatomata la golirea rezervorului, Semnal de atentionare la golirea rezervorului, Mod noapte, Deservire automata prin intermediul senzorilor.

 

Umidificatorul cu ultrasunete Trotec B6E

Trotec B6E

Vezi detalii si pret

Indeplineste trei roluri: umdificator, purificator si difuzor de arome. Este recomandat pentru incaperi cu suprafete de pana la 30 mp, capacitatea de umidificare in decursul unei zile fiind de 7.2 litri. Rezervorul de apa din dotare are o capacitate de 5 litri si se recomanda utilizarea apei distilate.

  • Functii: Timer, Indicator umiditate reziduala, Ionizator, Intensitate sase trepte, Decuplare automata, Mod Autonomat, Mod noapte.

 

Umidificator Trotec B25 E

Trotec B25 E

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o capacitate de umidificare de pana  la 350 mc/h si este recomnadat pentru incaperi cu suprafata de pana la 24 mp. Rezervorul ofera o capacitate de 3 litri. Beneficiaza de higrostat cu cinci valori de umiditate,  in functie de necesitate. Aerul umezit este distribuit uniform in incapere datorita evacuarii in 360 de grade. Poate fi alimentat cu apa de la robinet.

  • Functii: Sleep, Lumina de veghe, Deconectare automata, 4 trepte suflante, Suport pentru stic ce pastreaza apa curata

 

Umidificator cu ultrasunete Trotec B5E

Trotec B5E

Vezi detalii si pret

Gratie ultrasunetelor, vaporii de apa sunt distribuiti in incapere pentru o umezire uniforma. In acelasi timp, reuseste sa si purifice aerul. Duza de ceata se poate roti la 360 de grade. Intensitatea se poate regla in functie de cele trei trepte disponibile. Capacitatea de umidificare este de 7.2 litri pe zi, fiind ideal pentru incaperi cu suprafata de pana la 30 mp. Rezevorul de apa are o capacitate de 4 litri.

  • Functii: Timer, Indicator umiditate, Deconectare automata, Mod automat, Mod noapte, Mod baby

 

Cum alegem cel mai bun umidificator de aer?

In ceea ce priveste umidificatorul de aer potrivit, iata de ce trebuie sa tii cont in determinarea modelului potrivit:

Randament: are legatura cu marimea camerei in care amplasezi aparatul. Trebuie sa ai in vedere suprafata incaperii si suprafata pe care aparatul o poate acoperi. Suprafata recomandata poate fi gasita printre specificatiile produsului oferite de producator. Nu trebuie sa depasiti valoarea impusa, fiindca aparatul nu va mai functiona la randament maxim. De fiecare data alegeti modelul potrivit suprafetei si incaperii unde va fi folosit.

Durata de lucru: variaza in functie de capacitatea recipientului de apa ori de dimensiunile filtrului pentru umidificare. Pentru o pulverizare constanta a umiditatii pe parcursul mai multor ore, va trebui sa optezi pentru o varianta de cel putin 7-8 ore. In plus, pentru a preveni functionarea „in gol” atunci cand apa s-a termiant din rezervor, ar fi ideal sa alegi un model care dispune de functie de oprire automata atunci cand resursele de apa s-au epuizat.

Senzor de umiditate: ar fi recomandat sa nu omiti verificarea existentei higrostatului, o caracteristica deosebit de importanta, care intra in functiune in momentul in care nivelul de umiditate dorit este atins. Fara acest higrostat, nivelul de umiditate ar putea depasi valoarea normala si ar putea crea neplaceri serioase.

Mentenanta: se refera la usurinta cu care poti intretine aparatul, fiindca este important sa il puteti cuurata usor, pentru ca riscul aparitiei bacteriilor este mare. In principiu, se recomanda curatarea periodica a aparatului cu dezinfectant. Ulterior, trebuie sters cu atentie.

Functii: in ceea ce priveste functiile din dotare, ideal ar fi sa dispuna de cea de ionizare care neutralizeaza mirosurile neplacute, reglarea intensitatii de vaporizare, oprire automata atunci cand apa din rezervor s-a termina. De asemenea, utilizatorii au apreciat existenta telecomenzii care permite un bun control, fara necesitatea de a se mai deplasa pana la aparat, dar si existenta unui difuzor unde pot adauga uleiuri aromatice si aerosoli ce pot trata probleme cailor respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.