Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Whirlpool SPIW 309L este un model de aparat de aer conditionat performant ce vine la pachet cu o serie de functii si tehnologii moderne, care vor spori eficienta acestuia astfel incat sa iti creeze cele  mai bune conditii chiar si atunci cand afara termometrele inregistreaza temperaturi extreme. Din punctul meu de vedere, ar putea fi o optiune foarte buna de luat in calcul, insa nu inainte de a afla tot ceea ce te intereseaza despre acest model.n

Aparatul de aer conditionat Whirlpool SPIW 309L  vine cu o capacitate de modificare a temperaturii de 8871 BTU pe modul racire si 9212 BTU pe modul incalzire, ceea ce il face potrivit pentru o incapere cu suprafata de pana la 18 mp. Sigur ca aceasta valoare poate varia si in functie de inaltimea camerei sau chiar de gradul de izolare al acesteia.

Totodata, aparatul este incadrat in clasa de eficienta A++ pe modul racire si A+ pe modul incalzire, ceea ce asigura un consum energetic rezonabil. Sunt doua clase destul de bune pentru un aparat de aer conditionat, deci putem spune ca sta foarte bine si la acset capitol.

Aparatul este dotat cu tehnologia Inverter, ceea ce  inseamna o optimizare a modului de functionare al acestuia. Practic, compresorul va avea capacitatea de a isi modifica in mod automat turatiile, pentru obtinerea temperaturii dorite foarte rapid, ulterior, fiind suficienta doar mentinerea acesteia cu un consum redus de resurse. In plus, pe cicluri lungi se vor resimti economii cu energia electrica. Tehnologia al 6-lea simt permite aparatului adaptarea consumului energetic in raport cu evolutia temperaturii din camera. Astfel, senzorii aparatului vor detecta in mod continuu conditiile ambientale si va combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare, in vederea crearii conditiilor optime.

De asemenea, aparatul beneficiaza si de sistem de filtrare performant, ce este capabil sa purifice aerul in totalitate. Astfel, gratie filtrului HD, sunt retinute in proportie de 90% particulele de praf, poluare si polen, iar intr-o proportie de 99.97% elimina bacteriile, virusurile si alergenii. In  plus, filtrul Active Carbon retine mirosurile neplacute.

Aparatul Whirlpool SPIW 309L  are la baza doua dintre cele mai importante functii si anume – Racire si Incalzire, ceea ce iti permite sa il utilizezi indiferent de sezon. In plus, acesta prezinta si alte functii la fel de interesante si utile:

 • Ventilatie si Dezumidificare – mentine un nivel potrivit de umiditate, luptand eficient chiar si impotriva mucegaiului rezultat in urma umiditatii excesive din incapere.
 • Timer – este prima functie ce ii asigura aparatului un grad de autonomie ridicata, permitandu-i acestuia sa functioneze pe intervale orare prestabilite.
 • Auto-restart – este o alta functie ce ii asigura o autonomie excelenta aparatului, acesta fiind capabil sa isi reia activitatea in mod automat, chiar  si dupa o pana de curent. In  plus, va tine cont de ultimele setari realizate anterior de tine.
 • Power save – asigura o functionare cu un consum redus de resurse in momentul in care indicele termicsetat este atins sau chiar pe timpul noptii.
 • Sleep/Night – dupa cum sugereaza si numele, este potrivita pentru toata durata noptii, fiindca asigura cele mai bune conditii pentru un somn linistit. Practic, aceasta nu permite variatii bruste de temperatura, dar asigura si un mod de functionare foarte silentios.
 • Jet – presupune intensificarea activitatii aparatului pentru ca temperatura dorita sa fie atinsa mult mai rapid, iar ulterior va functiona in regim normal, fiind suficienta doar mentinerea temperaturii dorite, cu un minim de resurse.
 • Auto-curatare – presupune uscarea ventilatorului dupa incetarea activitatii aparatului, pentru a nu oferi sansa bacteriilor si mucegaiului sa adere pe suprafata sa.
 • Dezghetare automata – se activeaza in timpul modului de incalzire si se refera la oprirea pentru perioade scurte de timp a sistemului, doar atunci cand se formeaza gheata pe unitate. Aceasta functie a fost gandita in vederea mentinerii nivelului de confort, dar si pentru a evita risipa de resurse.
 • Arround U – transforma telecomanda in termostat ce transmite in mod constant feedback catre unitatea principala, in vederea mentinerii unei temperaturi constante.
 • Functia 4D Airflow Intel – se refera la aspirarea inteligenta pe trei laturi a aerului si evacuarea cu putere a acestuia pe cea de-a patra latura. In acelasi timp, canalul de circulare a aerului este optimizat, [entru a putea deservi o capacitate mai mare la acelasi nivel al zgomotului. In plus, va fi modificata si directia fluxului de aer , in functie de modul setat. Aerul cald este suflat de jos in sus, in timp ce aerul rece este suflat de sus in jos.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, din nou, discutam despre un aparat performant, astfel ca pe cea mai puternica treapta dintre cele trei din dotare, inregistreaza doar 54 dB, o valoare insuficienta pentru a crea un real disconfort acustic.

Cat despre design, din punctul meu de vedere, este un aparat foarte elegant si modern, fiind prevazut cu o carcasa alba, in partea de jos, delimitandu-se cu negru display-ul, unde poti verifica temperatura setata.

Unitatea interna masoara 81.8 cm lungime, 21.7 cm latime si 27 cm  inalatime, avand o greutate de 8 kg, in timp ce unitatea externa masoara 66 cm lungime, 24 cm latime si 48.2 cm inaltime, avand o greutate de 22 kg.

Verifica oferta de azi!

Concluzii si Pareri de la clienti

Whirlpool SPIW 309L este un aparat de aer conditionat performant, capabil sa asigure confortul termic  dorit atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece. De asemenea, clientii confirma acest lucru si declara ca este una dintre cele mai bune achizitii  realizate de ei pana la acest moment. Sunt incantati de diversitatea functiilor extrem de utile si eficiente, de modul in care isi face treaba, dar si de faptul ca reuseste sa purifice aerul in totalitate. Mai mult decat atat, actualii cumparatorii recomanda produsul cu toata increderea si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Daca esti si tu interesat de o oferta actuala, poti intra aici.

 

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare Rezidential
Tip produs Standard
Suprafata de montare Perete
Suprafata acoperita 18 m²
Capacitate generala 9000 BTU
Capacitate de racire 8871 BTU
Capacitate de incalzire 9212 BTU
Eficienta energetica racire A++
Eficienta energetica incalzire A+
Temperatura minima de operare racire (-°C) 15
Temperatura minima de operare incalzire (°-C) 10
Tip filtru HD Filtru Active Carbon
Tip compresor Inverter Rotary
Numar trepte ventilator 3
Inverter Da

FUNCTII

Functii climatizare Racire

Incalzire

Ventilatie

Dezumidificare

Functii speciale Timer

Power Save

Sleep / Night mode

Auto Restart

Functia Jet

Auto-curatare

Dezghetare automata

ArroundU

4D AirFlow Intel

UNITATE INTERNA

Dezumidificare (l/h) 0.9
Debit de aer unitate interna 2000 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna 19 dB
Culoare unitate interna Alb
Lungime unitate interna 818 mm
Latime unitate interna 217 mm
Inaltime unitate interna 270 mm
Greutate unitate interna 8 Kg

 

UNITATE EXTERNA

Culoare unitate externa Alb
Lungime unitate externa 660 mm
Latime unitate externa 240 mm
Inaltime unitate externa 482 mm
Greutate unitate externa 22 Kg

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 309L, 9000 BTU, Clasa A++, 6Th Sense, Filtru HD + Active Carbon, R32

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

10.0/10

Pret

9.8/10

Functii si Tehnologii

9.9/10

Puncte forte

 • Raport calitate/pret excelent
 • Functii foarte diversificate
 • Sistem de filtrare performant
 • Tehnologie Inverter
 • Design elegant

Puncte slabe

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *