Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Panourile solare reprezinta o solutie la care apeleaza tot mai multi romani ce vin la pachet cu o multitudine de avantaje. Concret, vom discuta in acest material despre panoul solar Rainung care va poate oferi conditiile necesare pentru a va bucura de o cantitate generoasa de apa calda oricand aveti nevoie.

Unul dintre principalele avantaje ale panoului solar se refera la posibilitatea de a functiona chiar si in zilele innorate sau reci cu ajutorul controller-ului. Rainung este realizat din materiale de calitate, prezinta finisaje excelente. Nu are nevoie de autorizatii speciale fiindca boilerul lucreaza fara presiune. In cazul in care tubul s-ar sparge accidentall, poate fi inlocuit foarte usor de oricine.

De asemenea, ofera o siguranta excelenta in utilizare. Nu exista nici cea mai mica posibilitate ca boilerul sa explodeze, tocmai fiindca nu exista suprapreisune sau supratemeperatura. Apa ajunge in stare de fierbere in 1-2 zile, depinzand si de temperatura de afara. Intrarile si iesirile din boiler se realizeaza prin stuturi de inox sudate in argon de corpul boilerului, nu prin presare si izolare cu garnituri de cauciuc.

In plus, pentru ca sunt modulare, necesarul de apa calda poate fi marit prin conectarea sistemelor in serie si in paralel. Totodata, beneficiaza de o greutate redusa, astfel ca nu va fi nevoie de constructii speciale pentru fixare. Pot fi montate direct pe acoperis, atat pe plan drept, cat si inclinate, in locuri insorite. Sistemul modular se poate integra foarte usor cu sistemele de incalzire a apei existente deja in locuinte, precum boilere electrice, pe lemne ori centrale termice.

Panoul solar Rainung este prevazut cu 10 tuburi colectoare vidate cu structura de absorbtie AL-N/AL cu diametrul de 58 mm si lungimea de 1800 mm. Boilerul pune la dispozitie o capacitate de 100 de litri, la interior fiind realizat din inox, iar la exterior din tabla otel galvanizat vopsit electrostatic fiind izolat si cu spuma poliuretanica cu grosimea de 55 mm.

In cazul in care aveti nevpoie de mai multa presiune la apa calda, ar fi bine sa montati si o pompa de ridicare a presiunii apei ori sa achizitionati panoul solar pentru apa calda cu presiune cu preincalzire Rainung ce ofera aceeasi eficienta ridicata, dar cu o serpentina de cupru in interior, cu ajutorul careia apa circula la presiunea retelei.

Panourile solare nepresurizate sunt considerate drept cele mai simple si eficiente sisteme de producere a apei calde menajere, montandu-se de regula pe acoperisul casei. Functioneaza pe principiul termosifonului, colectand caldura solara si transferand-o pentru ca apa sa se incalzeasca. Radiatia solara captata de tuburile vidate este transformata in energie termica, iar apa care intra in tub se incalzeste. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea scade, iar apa calda din tub se va ridica in boiler si va fi inlocuinta de un volum echivalent de paa rece. Circuitul natural se realizeaza in continuare, iar apa din boiler se va reincalzi. In plus, presiunea apei calde ce iese din boiler este direct proportionala cu inaltimea la care a fost instalat panoul solar.

In comparatie cu panourile solare, plane, cele cu tuburi vidate sporesc absorbtia radiatiei solare pe parcursul zilei, chiar si in zilele innorate gratie razelor difuze, dar sigura ca prezinta o eficienta mai scazuta. Tehnologia tuburulor vidate implica o eficienta mai mare a sistemului, chiar daca acesta nu este neaparat orientat catre sud, nu se va pierde mai mult de 5% din eficienta oferita. In plus, aceste tuburi sunt rezistente si la conditii meteo nefavorabile, inclusiv la graidina de pana la 30 mm sau inghet. Fiecare tub este realizat dintr-un tub interior si unul exterior, acestea fiind vidate intre ele. Astfel, tuburile sparte sunt usor de identificat.

Modelul in discutie masoara 175 cm inaltime, 163 cm lungime si 86 cm latime, avand o greutate de 51.2 kg.

Verifica oferta de azi!

Concluzii si Pareri de la clienti

Panoul solar Rainung este un produs foarte bun si deopotriva foarte util ideal pentru zonele rurale si nu numai, ce reuseste sa incalzeasca foarte rapid apa, oferind tot confortul de care aveti nevoie. Cumparatorii se declara multumiti de acesta, sustinand ca isi face treaba foarte bine, este usor de montat si extrem de practic. Sunt de parere ca au facut o investitie foarte buna al carei raport calitate/pret este unul excelent.

Pareri pe scurt: Rainung

9.8

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Design

9.7/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret excelent
  • Boiler fara presiune
  • Siguranta in utilizare
  • Incalzire rapida a apei
  • Usor de montat

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

One thought on “Panou solar apa calda , nepresurizat, RAINUNG, 100L | Review si Pareri obiective

  1. Buna ziua, am montat in urma cu 2 saptamani un panou solar presurizat inox, iar temperatura apei nu a fost mai mare de 55 grade. E normal ?
    Panoul este asta de mai jos:
    https://www.panousolarapacalda.ro/panou-solar-apa-calda-presurizat-150-litri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *