Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Star-Light ACM-09FOR face parte din noua serie de aparate de aer conditionat lansate in 2018 pe piata romaneasca. Asa cum ne-am obisnuit deja cu produsele Star-Light si acest model vine la pachet cu un raport calitate/pret excelent. Totodata, dispune de o serie de functii si tehnologii interesante despre care vom discuta in ceea ce urmeaz.

Aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-09FOR este prevazut cu o capacitate de modificare a temperaturii de 9000 BTGU/h pe modul racire si 10000 BTU/h pe modul incalzire. Astfel, il recomandam cu toata increderea pentru incaperi cu suprafete cuprinse intre 12 si 18 mp, suprafete calculate pentru o inaltime standard de 2.65 m. Pe de alta parte, aceste valori mai pot varia usor si in functie de gradul de izolare al incaperii.

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul este incadrat in clasa A++ pentru modul racire si A+ pentru modul incalzire. Sunt doua clase bune, astfel ca acest model va inregistra un consum energetic redus.

Tehnologia Inverter prezinta un rol extrem de important in sporirea randamentului aparatului, compresorul fiind capabil sa isi varieze in mod automat turatiile, pentru atingerea conditiilor climaterice dorite cat mai rapid, ulterior fiind suficienta doar mentinerea acestora cu un consum redus de resurse. In plus, pe cicluri lungi, se pot obtine economii energetice cu pana la 30-40%.

Sistemul de filtrare chiar daca nu este cel mai performant de pe piata, acesta reuseste sa asigure o purificare partiala a aerului tinand la distanta particulele de praf si poluare. Totodata, acesta se demonteaza foarte usor si poate fi spalat, drept pentru care nu va fi nevoie sa cheltuiesti periodic o anumita suma de bani pentru inlocuirea acestuia.

Aparatul Star-Light ACM-09FOR dispune de doua functii de baza si anume: racire si incalzire. Astfel, il poti folosi in orice sezon, avand un  impact foarte mare asupra temperaturii.  In plus, acesta beneficiaza si de alte functii foarte utile, precum:

 • Dezumidificare si Ventilare – asigura o reimprospatare eficienta a aerului din incapere, eliminand umezeala ce ar putea fi responsabila pentru formarea mucegaiului.
 • Timer – permite functionarea aparatului pe intervale orare presetate, asigurand o autonomie excelenta.
 • Auto-restart – presupune reluarea in mod automat a aparatului chiar si atunci cand intampina o  pana de curent, in conformitate cu ultimele setari realizate.
 • Sleep – iti protejeaza somnul pe toata durata noptii, temperatura fiind modificata mult mai lent, cu maxim un grad Celsius pe ora. Totodata, sistemul de climatizare va  functiona in regim silentios cu un consum redus de resurse.
 • Turbo – permite intensificarea activitii aparatului, pentru atingerea temperaturii dorite mult mai rapid, iar ulteriorul sistemul isi va relua regimul normal de functionare.
 • Autodiagnosticare – previne eventualele defectiuni ale aparatului, oprind in mod automat activitatea acestuia. Pe display, va aparea un cod de eroare, pe care il poti cauta in manualul de utilizare pentru a verifica despre ce este vorba.

Nu ai de ce sa te ingrijorezi nici in ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, astfel ca pe prima treapta inregistreaza 25 dB, pe cea de-a doua 29.5 dB, pe cea de-a treia 34 dB, iar pe cea de-a patra 40 dB.

Dimensiunile unitatii interne sunt de 71.5 cm lungime, 17.4 cm latime si 28.5 cm inaltime, avand o greutate de 6.8 kg. In acelasi timp, unitatea externa masoara 77 cm lungime, 30 cm latime si 55.5 cm inaltime, cantarind 25.2 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Star-Light ACM-09FOR este un model de aparat de aer conditionat foarte accesibil, care din punctul meu de vedere, merita investitia. Clientii actuali pot confirma acest lucru si declara ca testandu-l atat in regim de incalzire, cat si racire, se descurca foarte bine. De asemenea, apreciaza foarte multa faptul ca este un aparat silentios, dar si faptul ca in pret este inclus si kitul  de instalare. In ansamblu, sunt de parere ca este o achizitie  foarte buna si apreciaza raportul calitate/pret avantajos. Aici poti beneficia de o oferta convenabila.

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare Rezidential
Tip produs Standard
Suprafata de montare Perete
Suprafata acoperita 12 m² 18 m²
Capacitate generala 9000 BTU
Capacitate de racire 9000 BTU
Capacitate de incalzire 10000 BTU
Eficienta energetica racire A++
Eficienta energetica incalzire A+
Tip filtru Lavabil
Tip compresor Rotativ

FUNCTII

Functii climatizare Racire

Incalzire

Ventilatie

Dezumidificare

Functii speciale Timer

Sleep

Auto Restart

Autodiagnosticare

Functie Turbo

UNITATE INTERNA

Debit de aer unitate interna 420 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna 25 dB

29.5 dB

34 dB

40 dB

Culoare unitate interna Alb
Lungime unitate interna 715 mm
Latime unitate interna 174 mm
Inaltime unitate interna 285 mm
Greutate unitate interna 6.8 Kg

UNITATE EXTERNA

Debit de aer unitate externa 1800 m³/h
Nivel de zgomot unitate externa 55.5 dB
Culoare unitate externa Alb
Lungime unitate externa 770 mm
Latime unitate externa 300 mm
Inaltime unitate externa 555 mm
Greutate unitate externa 25.2 Kg

Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-09FOR, Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Display, Alb, Kit instalare inclus

9.4

Calitate

9.3/10

Fiabilitate

9.7/10

Design

9.2/10

Pret

9.5/10

Functii si Tehnologii

9.5/10

Puncte forte

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Tehnologie Inverter
 • Functii diversificate
 • Sistem de functionare silentios
 • Kit de instalare inclus

Puncte slabe

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *