Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Trotec TTK 51 E este un dezumidificator foarte bun ce paote fi utilizat in spatii inchise, eliminand eficient umezeala si prevenind eventuale afectiuni serioase. Este un model de generatie noua, ce face parte din gama 2016 a producatorului german Trotec putand concura cu succes cu multe alte firme consacrate in acest domeniu. Modelul in discutie este ideal pentru a fi folosit in mai multe incaperi datorita posibilitatii de a il transporta foarte usor.

In partea superioara se afla panoul de control ce permite verificarea umiditatii din mediul ambiant, dar si reglarea umiditatii  dorite. De asemenea, puteti selecta programul de lucru folosind panoul central unde butonul rotativ cu 7 pozitii ajusteaza nivelul de umiditate din incapere. In momentul in care umiditatea din aer atinge valoarea setata, aparatul se deconecteaza automat, iar atunci cand umiditatea creste din nou, aparatul reporneste automat. In plus, panoul de control dispune si de trei semnalizari cu LED ce se refera la rezervoul de condes care s-a umplut, functia de dezghetare automata in functie sau daca aparatul functioneaza.

Trotec TTK51E display

Functia Auto-restart permite pornirea automata a aparatului in momentul in care apar intreruperi de curent, memorand treapta de ventilare si regimul de functionare. TImpul de pornire si oprire programati nu vor fi memorati. Instalatia functioneaza la capacitate maxima de dezumidificare pana ce rezervorul de condens s-a umplut cu apa. In plus, exista posibilitatea de a conecta aparatul prin intermediul unui furtun direct la canalizare. Clapa de directionare a aerului ventilat se deschide in momentul in care porniti aparatul si se va inchide la loc atunci cand aparatul este oprit, protejand in acest fel elementul de evacuare impotriva prafului si a altor particule.

Aparatul functioneaza in urmatorul fel: aerul din incapere este absorbit cu ajutorul ventilatorului amplasat in aparat si trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta temperaturi scazute. Agentul frigorific cu temperaturi scazute care circula prin serpentina radiatorului cu apripioare va raci aerul producandu-se astfel fenomenul de condens. Apa este colectata intr-un recipient cu capacitatea de 2.3 litri. Aerul eliberat ulterior in incapere va avea o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare.

Atunci cand dorim sa utilizam aparatul in incaperi cu temperaturi mai mici de 12 grade Celsius, functia de dezghetare automata joaca un rol important. Aceasta se activeaza automat numai in momentul in care va detecta gheata pe aripioarele radiatorului.

Trotec TTK51E prezinta o capacitate maxima de dezumidificare de la 15 grade Celsius la 35 de grade Celsius si 80%/24h de 16 litri pe zi fara higrostat, avand capacitatea de a normaliza umiditatea unei incaperi de pana la 31 mp. Capacitatea de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24h cu higrostat in pasi de 10% este de 14 litri pe zi. De asemenea, debitul maxim de aer ventilat este de 126 mc.h cu o singura treapta de debit, astfel incat aerul circulat de aparat intr-o incapere cu suprafata de 31 mp va trece prin aparat in 24 de ore de circa 14 ori. Un alt avantaj al modelului in discutie se refera la buna portabilitate ce il face foarte usor de mutat dintr-o camera in alta, gratie rotilor de transport si manerelor ergonomice. In plus, nu este un aparat zgomotos, atingand cel mult 43 dB.

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A, inregistrand un consum maxim de 410 W/h. Acesta dispune de un senzor reglabil ce permite controlarea permanenta a umiditatii din aer. Instalatia de filtrare prezinta un filtru lavabil pentru praf si polen, dar si pentru agenti alergeni. Filtrul de aer se afla in partea din spate a aparatului si este foarte usor de detasat si de curatat.

Agentul refrigerat utilizat este R134a si face parte din grupa glimerilor, putand lucra la presiuni si temperaturi mai mari, fara sa fie nevoie de un compresor cu capacitate mare. Este recomandat ca dupa primirea dezumidificatorului, in maxim 24 de ore sa il puneti in functiune pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze in compresor de pe circuit. Daca nu faceti acest lucru, riscati sa deteriorati compresorul, iar in aceasta situatie, producatorii nu ofera garantie.

Dimensiunile aparatului sunt de 22 cm lungime, 26 cm latime si 30.7 cm inaltime, avand o greutate de 13.8 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK 51 E este un dezumidificator casnic foarte bun ce reuseste sa ofere o eficienta ridicata, mentinand un nivel optim al umezelii in locuinta. Cumparatorii al caror numar nu este deloc mic sunt de parere ca au facut o alegere foarte buna, fiindca aparatul functioneaza excelent. Acestia sustin ca elimina foarte bine umezeala din aer si  nici nu este zgomotos in timpul functionarii. Il folosesc in dormitoare, living-uiri, bai sau chiar dressing-uri, pivnite si asa mai departe, iar de fiecare daca nu a dezamagit. Il recomanda cu toata increderea mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Recenzii pe scurt: Trotec TTK51E

9.8

Calitate

9.9/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.7/10

Pret

9.7/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret excelent
  • Dezghetare automata, deconectare automata
  • Indicatoare LED
  • Higrostat reglabil
  • Usor de transportat

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *