Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Vortex VAI-A1218FV este un aparat convenabil si apreciat de cumparatori, ce vine la pachet cu un raport calitate/pret foarte bavantjaos. Dispune de o carcasa simpla din punct de vedere estetic, dar discreta si inglobeaza o serie amplas ade functii inteligente ce va ofera un confort sporit.

Aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV dispune de o capacitate de modificare a temperaturii de 12000 BTU, ceea ce il face potrivit pentru incaperi cu suprafete de aproximativ 20 mp, valoare calculata la o inaltime standard a incaperii de 2.7 metri. In plus, aceasta valoare poate varia si in functie de gradul de izolare al incaperii.

Aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A++ pe modul racire si clasa A+ pe modul incalzire, ceea ce asigura un consum energetic redus. In prezent, aparatele incadrate in clasa A+++ sunt destul de putine la numar si considerabil mai scumpe.

Tehnologia pe Inverter prezinta un rol foarte important, fiindca gratie acesteia compresorul isi va putea varia in mod automat turatiile, atingand mult mai rapid conditiile climaterice dorite, ulterior, fiind necesara mentinerea temperaturii cu un consum redus de resurse. In plus, pe cicluri lungi poti obtine economii cu pana la 40% fata de sistemele clasice cu compreson on/off.

Sistemul de filtrare este unul dintre cele mai performante modele, reusind sa purifice in totalitate aerul si sa inlature chiar si virusurile, bacteriile si alergenii.

Functiile de climatizare care stau la baza acestui aparatul sunt cea de racire si evident cea de incalzire. Insa, pe langa acestea, aparatul mai dispune de:

 • Dezumidificare si ventilatie – elimina umiditatea excesiva din aer, principala responsabila pentru formarea mucegaiului.
 • Modul Sleep – iti protejeaza somnul pep toata durata noptii, impiedicand schimbarile bruste de temperatura. De asemenea, presupune un mod de functionare cat se poate de siletnios.
 • Functia de autodiagnoza – depisteaza orice problema aparuta la nivel functional, oprind in mod automat aparatul. In plus, pe display va fi afisat un cod specific fiecarei erori, pe care il poti gasi in manualul de utilizare.
 • Functia de dezghetare inteligenta – presupune activarea in mod automat in timpul regimului de incalzire, in momentul in care se formeaza gheata in unitatea externa. Astfel, aparatul isi va lua pauze scurte, pentru a decongela natural unitatea.
 • Functia Turbo – intensifica activitatea aparatului in vederea obtinerii temperaturii dorite mult mai rapid. In plus, pe cicluri lungi de functionare se vor obtine economii, fiindca ulterior este suficienta doar mentinerea temperaturii dorite.
 • Timer – permite programarea aparatului pentru a functiona pe intervale orare prestabilite independent de prezenta ta la acel moment.
 • Functia auto-restart – aparatului isi poate relua in mod automat activitatea chiar si dupa o pana de curent, in conformitate cu ultimele setari realizate de tine.
 • Functia I Feel – presupune transformarea telecomenzii aparatului in termostat de camera, ce va trimite constant feedback catre unitatea principala in vederea mentinerii unei temperaturi uniforme.

Totodata, nivelul maxim de zgomot produs pe cea mai puternica treapta din cele trei disponibile, atinge 52 dB. Nu este cel mai silentios model, insa nici nu pot spune ca este o valoare suficient de mare incat sa creeze un real disconfort acustic.

Dimensiunile unitatii interne sunt de 75 cm lungime, 28.5 cm latime si 20 cm inaltime, avand o greutate de 8 kg. In acelasi timp, unitatea externa masoara 73 cm lungime, 25.5 cm latime si 54.5 cm inaltime, avand o greutate de 25 de kg.

Kit de instalare Vortex VAI-A1218FV

Un alt aspect pe care il apreciez la acest model se refera la faptul ca vine cu kit de instalare inclus, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa mai platesti suplimentare pentru instalarea acestuia.

Concluzii si Pareri de la clienti

Vortex VAI-A1218FV este un aparat foarte convenabil, prevazut cu o gama foarte variata de functii menite sa iti asigure conditiile optime indiferent de momentul zilei. Clientii sunt foarte incantati de el, ceea ce era de asteptat pentru ca este un produs bun. Isi face treaba intr-un mod ireprosabil, este placut din punct de vedere estetic, iar zgomotul produs despre care discutam anterior nu ii deranjeaza fiindca totusi nu este un nivel atat de ridicat. In ansamblu, sunt foarte multumiti de produs si considera raportul calitate/pret excelent.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare Rezidential
Tip produs Standard
Suprafata de montare Perete
Suprafata acoperita recomandata 20 m²
Capacitate generala 12000 BTU
Capacitate de racire 12000 BTU
Capacitate de incalzire 12000 BTU
Eficienta energetica racire A++
Eficienta energetica incalzire A+
Temperatura minima de operare racire (-°C) 10
Temperatura maxima de operare racire (°+C) 46
Temperatura minima de operare incalzire (°-C) 15
Temperatura maxima de operare incalzire (+°C) 24
Tip filtru Antibacterian
Tip compresor Inverter
Numar trepte ventilator 3
Inverter Da
Kit instalare inclus Da

FUNCTII

Functii climatizare Racire

Incalzire

Ventilatie

Dezumidificare

Functii speciale Autocuratare

Sleep Mode

Turbo

Auto-restart

Timer 24H

iFeel

Dezghetare inteligenta

Autodiagnoza

UNITATE INTERNA

Dezumidificare (l/h) 1.2
Debit de aer unitate interna 600 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna 42 dB 52 dB
Culoare unitate interna Alb
Lungime unitate interna 750 mm
Latime unitate interna 285 mm
Inaltime unitate interna 200 mm
Greutate unitate interna 8 Kg

UNITATE EXTERNA

Nivel de zgomot unitate externa 53 dB 57 dB
Culoare unitate externa Alb
Lungime unitate externa 730 mm
Latime unitate externa 255 mm
Inaltime unitate externa 545 mm
Greutate unitate externa 25 Kg

Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru anti-bacterian, Functie I Feel, Kit de instalare inclus

9.7

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.9/10

Design

9.5/10

Pret

9.7/10

Puncte forte

 • Raport calitate/pret excelent
 • Functii diversificate
 • Kit de instalare inclus
 • Filtru performant
 • Design placut

Puncte slabe

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *