Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Concept OV1000 este aparatul potrivit ce iti va solutiona simplu si rapid problema umiditatii excesive din aer. Este o problema ce poate avea mai multe cauze, insa esential este sa gasim solutia optima inainte ca mucegaiul sa isi faca aparitia. Din punctul meu de vedere, un dezumidificator ar putea sa rezolve acest incovenient, iar in continuare, vei afla despre ce este vorba.

Dezumidificatorul Concept OV1000 este un aparat ce poate fi amplasat in orice incapere din locuinta, facand parte din gama 2017 a roducatorului Concept. As putea spune ca este un concurent destul de puternic chiar si celor mai renumite marci. Este un dispozitiv portabil, drept pentru care poate fi folosit in mai multe incaperi, putand fi mutat foarte usor.

Panou de control Concept OV1000 Panoul de comanda este ampalsat in partea superioara si dispune de o interfata foarte simpla. Practic, prezinta 3 butoane cu semnalizari cu diode luminescente ce indica tasta Timer ce permite activarea programului cu temprozare de 4-8 ore ori chiar de 12 ore, tasta din dreapta permite ajustarea nivelului de umiditate a aerului din incapere. Totodata, dispune si de trei diode luminescente ce indica starea de functionare a aparatului, indicatorul ce arata timpul setat cu functia de temporizare si indicatorul Tank Full ce semnalizeaza nivelul de condens din rezervor atunci cand este plin. In principiu, nivelul optim al umiditatii este cuprins intre 30% si 45%, iar daca nivelul de umiditate din camera va creste peste 50%, atunci un astfel de aparat este un must-have in locuinta.

Aparatul Concept OV1000 ne suprinde si cu cateva functii foarte interesante. In primul rand, este vorba despre despre functia Uscarea lenjeriei, iar pentru aceasta trebuie selectate urmatoarele valori: uscat pentru depozitare in dulap 46% umiditate relativa a aerului, umed pentru calcat 58% umiditate relativa si usor de uscat 65% umiditate relativa.

Aerul umed este absorbit gratie ventilatorului integrat si trecut peste un radiator cu aripioare, unde se afla o temperatura foarte scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta ce circula prin serpetina radiatorului va raci radiatorul, iar a randul sau va raci aerul care circula prin exteriorul acestuia, de unde se va produce fenomenul de condens. Aceasta umiditate transformata in picaturi de apa va fi colectata intr-un rezervor. Mai departe, aerul uscat rezultat in urma procesului va fi emis in incapere cu 1-2 grade mai mare, decat a atunci cand a fost absorbit.

Atunci cand camera unde dorim sa asezam aparatul are o temperaturamai mica de 23 de grade Celsius, vom apela la functia de dezghetare automata. In cadrul acesteia, condensatorul este acoperit cu un strat de gheata in timpul procesului de dezumdificare. De aici rezulta procedeul de dezghetare automata, iar aparatul nu va mai trebui deconectat de la reteaua de energie electrica. Cu alte cuvinte, gheata care s-a format pe aripioarele radatorului este topita, iar condensul rezultat in urma acesteia va fi colectata intr-un recipient cu o capacitate de 1.5 litri. In plus, respectivul recipient este dotata cu un plutitor cu semnalizare, unde exista si o dioda luminescenta care ne va atentiona in momentul in care se umple cu apa. Este recomandat ca periodic sa detasam cuva si sa o dezinfectam cu apa fiebinte, pentru a nu oferi sansa bacteriilor sa se dezvolte in mediul umed.

Capacitatea de dezumidificare a acestui aparat la 30 de grade Celsius si 80%/24 h , avand higrostat in pasi de 5% este de 600 ml. Totodata, Concept OV1000 detine un maner de apucare pe lateral, pentru a putea fi mutat mai usor, fara a necesita efort major. In plus, nu este nici foarte zgomotos, astfel ca nivelul minim este de 37 dB, iar nivelul maxim de 48.

Dezumidificatorul Concept OV1000 este incadratin clasa de eficienta energetica A, inregistrand un consum de maxim 70 W/h. De aemenea, prezinta un senzor cu higrostat reglabil, permitand controlul permanent al umiditatii din aer. In cazul in care valoarea dorita este depasita, aparatul isi va porni in mod automat. Indata ce nivelul umiditatii dorit a fost atins, aparatul se va deconecta in mod atuomat. Pentru o masurare optima a umiditatii din aer  cu ajutorul senzorului, ventilatorul va functiona permanent, pana ce higrostatul din dotare detecteaza nivelul umiditatii dorite, deconectand astfel aparatul.

Este recomandata folosirea aparatului in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 10-40 de grade Celsius, avand un domeniu de functionare de 30%-95% u.r. Prezinta o functiune complet automata de dezumidificare, stabilind nivelul optim de umiditate indiferent de unde este amplasat.

Dupa ce ai achizitionat dezumidificatorul, va trebui pornit dupa maxim 24 de ore pentru a oferi sansa agentului frigorific sa se acumuleze pe circuit in compresor. In cazul in care nu ai in vedere acest lucru, compresorul se poate deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific din interioru sau, iar producatorii nu vor acorda garantie.

Verifica oferta de azi!

Dimensiunile acestui model sunt de 27 x 17.4 x 34.5 cm (D x H x W).


Concluzii si Pareri de la clienti

Concept OV1000 este un aparat foarte util in locuintele unde umiditatea a depasit nivelul optim, fiind foarte practic si usor de folosit. Clientii sunt multumiti de modul in care isi face treaba si sustin ca adesea il muta dintr-o camera in alta pentru a elimina umiditatea excesiva din mai multe incaperi. Nu este galagios si este foarte usor de mutat, ceea ce apreciaza foarte mult la el. Il recomanda cu toata increderea si apreciaza raportul calitate/pret excelent.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

CARACTERISTICI GENERALE

Tip Dezumidificator
Tip material Plastic
Consum (W) 75
Numar viteze 2
Functii Oprire automata
Culoare Alb
Greutate (Kg) 2.2
Recipient apa 1.5 L
Nivel de zgomot (dB) 37 48
Altele Temperaturi de functionare: 10 – 40 ° C

Umiditatea aerului de functionare: 30 – 95%

Extrage pana la 600 ml de apa pe zi

Rezervor transparent pentru apa

Timer: 4, 8 si 12 ore 2 niveluri de viteza: 500 ml pe zi / 600 ml pe zi

Siguranta

Aparatul opreste condensarea apei astfel incat rezervorul sa nu deverseze

Indicatorul luminos rosu va avertizeaza ca rezervorul este plin

Indicatorul luminos rosu va avertizeaza ca dispozitivul nu este asamblat corect sau ca lipseste ceva

Lungimea cablului de alimentare: 150 cm

Dimensiuni (D x H x W mm) 270 x 174 x 345

Dezumidificator de aer Concept OV1000, 75 W, capacitate rezervor apa 1.5 l

9.6

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Design

9.4/10

Pret

9.7/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret excelent
  • Portabil
  • Functie uscare haine
  • Functie dezghetare automata
  • Functionare siletnioasa

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *