Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Review Xiaomi Mi Robot Vacuum

Xiaomi Mi Robot Vacuum este un aspirator foarte bun care reprezinta, intr-adevar, un real ajutor in orice locuinta. Personal, pun foarte mare accent pe curatenie, insa de cele mai multe ori, se intampla sa petrec prea mult timp si sa consum prea multa energie. Un astfel de aspirator, ar putea fi solutia optima pentru a salva timp pe care il poti dedica altfel, in timp ce acest aparat va face treaba in locul tau.

Aspiratorul Xiaomi Mi Robot Vacuum este prevazut cu un design foarte finut si elegant, iar datorita inaltimii desutl de mici, poate patrunde foarte usor si pe sub mobilier fara sa fie nevoie mutarea acestora. Vine la pachet cu cateva accesorii utile, care vor trebui inlocuite dupa o anumita perioada de timp, dar si cu o statie de incarcare la care aparatul se va intoarce dupa fiecare aspirare. De asemenea, este prezent si recipientul pentru colectarea prafului, ce detine o capacitate de 420 ml, iar atunci cand se va umple, se va porni un senzor care te va atentiona sa il golesti.

Design Xiaomi Mi Robot Vacuum

Aparatul este prevazut cu o putere de 1800 pascali, fiind unul dintre cei mai puternici roboti. Este capabil sa aspire cam orice tip de suprafete, de la gresie si parchet, pana la covoare de diverse tipuri.

Este un model inteligent, prevazut cu 12 senzori, astfel ca va reusi sa aspire eficient locuinta, dar si rapid. Pentru controlarea aparatului, va trebui sa instalezi aplicatia Mi Home pe telefon, fiind compatibila cu iOS si Android. Este nevoie sa conectezi robotul la internet, iar prin intermediul aplicatiei poti urmari procesul de aspirare live, oriunde te-ai afla. Pe telefon, vei vedea harta 2D cu suprafata de curatare, dar si cu traseul urmat de aspirator. Pentru a stabili traseul, robotul are la baza algoritmul SLAM, reusind astfel sa creeeze cea mai eficienta alternativa de ruta pentru curatare. Bineinteles ca poate fi contrlat si manual, cu ajutorul aplicatiei, prin utilizarea joystick-ului sau prin intermediul butoanelor. Tot in aplicatia respectiva, vei gasi si modul Spot, pentru curatarea unei anumite arii, fiind potrivit pentru curatarea unei anumite zone unde trebuie insistat.

Cei 12 senzori pe care i-am mentionat sunt:

 1. Senzorul lase pentru detectarea distantei
 2. Senzorul pentru detectarea peretelui
 3. Senzorul pentru capacitatea de colectare a murdariei
 4. Senzor de coliziune
 5. Senzor radar cu ultrasunete
 6. Senzor de panta pentru a preveni rastunarea aparatului cum ar fi pe scari
 7. Compar electronic
 8. Giroscop
 9. Accelerometru
 10. Senzor de cadere
 11. Vitezometru
 12. Senzor de ventilatieSenzori Xiaomi Mi Robot Vacuum

Mai mult decat atat, robotul Xiaomi Mi Robot Vacuum poate fi programat pentru a aspira in anumite zile ale saptamanii si chiar la anumite ore, iar aplicatia va inregistra un istoric detaliat al aspirarilor, pentru a sti cat va dura intreg procesul de aspirare si locurile pe unde a trecut robotul.

Dispune de 4 trepte de aspirare si anume: silentios, turbo, echilibrat si putere maxima. Astfel, acest robot poate fi folosit in orice moment al zilei chiar si pe timpul noptii. Atunci cand folosesti aparatul la putere maxima, acesta va inregistra 72 dB, deci totusi zgomotul va fi sesizabil, insa daca activezi modul silentios, va functiona in liniste.

Este echipat cu o baterie de 5200 mAh, ce asigura o autonomie destul de mare, de aproximativ 2,5 h, ceea ce inseamna ca ar putea aspira fara intrerupere chiar si o suprafata de pana la 250 mp. Imediat ce bateria incepe sa se descarce, aparatul va veni singur la statia de incarcare. Daca suprafata pe care trebui sa o aspire este mai mare decat autonomia sa, atunci acesta se va intoarce la incarcat cand bateria se descarca, iar cand alimentarea va ajunge la 80% aparatul se va intoarce in locul unde a ramas pentru a isi relua treaba.

Robotul Xiaomi Mi Robot Vacuum prezinta o inaltime de doar 8 cm si o latime de 33 cm, alaturi de o greutate de 3.8 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Xiaomi Mi Robot Vacuum este un aspirator robot excelent, prevazut cu tehnologii ultra-performante, care ii sporesc eficienta. Clientii sustin ca aspira excelent toate tipurile de suprafete, curata bine chiar si colturile gratie periei rotative amplasate in partea dreapta si chiar nu se loveste de mobila sau alte tipuri de obstacole. De asemenea, curata foarte bine si covoarele si urmareste linia peretelui, reusind sa aspire eficient praful de-a lungul acestuia. Mai mult decat atat, ocoleste foarte bine picioarele de scaun si intra pe sub mobila doar daca are loc. Daca interactioneaza cu obstacole mici precum jucarii, mingiute etc le impinge din calea sa si isi urmeaza traiectoria. De asemenea, dupa finalizarea curateniei, vei primi notificari pe telefon daca a terminat sau daca s-a blocat ori daca nu gaseste statia de incarcare. Practic, poate fi controlat ca pe o masinuta cu telecomanda, direct din aplicatie si ii poti ghida miscarile: rotatie stanga, dreapta si mers in fata. Curata eficient chiar si pe intuneric si il poti programa chiar si pe timpul noptii, activand modul silentios. In ansamblu, acestia sustin ca este o achizitie foarte buna si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Pentru a verifica o oferta de pret actualizata, poti intra aici.

Pareri pe scurt: Xiaomi Mi Robot Vacuum

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.8/10

Pret

9.6/10

Functii

9.9/10

Puncte forte

 • Raport calitate/pret excelent
 • 12 tipuri de senzori
 • 4 trepte de aspirare
 • Poate fi controlat de pe smartphone prin intermedul unei aplicatii
 • Mic si finut

Puncte slabe

 • Nu au fost identificate

2 thoughts on “Aspirator Xiaomi Mi Robot Vacuum – Review si detalii complete

 1. Am un ” robot aspirare Xiaomi Mi robot vacum 50W 5200mAh ” .
  Pe asta l-ați prezentat ?
  Al meu nu pare așa bun . Se opreste des chiar dacă nu a curățat tot.

  1. Buna ziua! Ne pare rau pentru experienta mai putin placuta. Noi am testat produsul si s-a descurcat eficient, iar clientii cu care am discutat s-au declarat multumiti. Poate sunt ceva probleme din fabrica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *