Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Trotec TTP 5E este un dezumidificator foarte accesibil ca pret, care ne poate ajuta sa eliminam eficient umezeala din aer, ba chiar si factorii alergeni. Modelul in discutie face parte din portofoliul producatorului german Trotec, lansat in 2017. Practic, acest produs este prevazut cu doua functii diferite: aceea de dezumidificare, precum si cea de filtrare a aerului. In plus, fiind portabil, poate fi mutat foarte usor dintr-o camera in alta.

In partea superioara a acestuia, regasim panoul cu un singur buton iluminat cu LED ce permite utilizatorului pornirea sau oprirea. Panoul de control mecanic prezinta semnalizare cu dioda luminescenta indicand: aparat activat, functionarea acestuia cu intreaga capacitate de dezumidificare si avertizeaza momentul in care rezervorul de apa este plin. LED-ul de culoare verde indica faptul ca aparatul este pregatita pentru functionare, in timp ce LED-ul portocaliu indica faptul ca rezervorul de condens a fost introdus necorespunzator sau daca acest s-a umplut cu apa. Functia Restart permite reluarea automata a actvitatii, conform ultimelor setari realizate, dupa o eventuala pana de curent.

Trotec TTP 5E utilizeaza un sistem de racire termoelectric, find o tehnologie noua aplicata in producatia de aparate frigorifice portabile, avand functie similara cu cea cu compresie sau absorbtie. Sistemul Peltier este alcatuit din doua elemente semi-conductoare amplasate tip sandwich intre doua placi ceramice.

Modul de functionare al aparatului in discutie este destul de simplu: acesta absoarbe cu ajutorul ventilatorului aerul umed, care este trecut peste un schimbator de caldura cu aripioare ce prezinta o temperatura mai mica, producandu-se astfel fenomenul de condens, iar umezeala rezultata fiind colectata in rezervorul special ce ofera o capacitate de 0.7 litri. Acest rezervor beneficiaza de un plutitor cu semnalizare, iar o dioda luminescenta semnalizeaza momentul in care acesta se umple. Mai mult decat atat, aparatul beneficiaza de protectie la preaplin, prevenind astfel eventualele inundatii. In plus, se recomanda ca periodic cuva sa fie extrasa din aparat si dezinfectata cu apa fierbinte fiindca stim bine ca umediul umed favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.

Trotec TTP 5E rezervor

Modelul analizat prezinta o capcaitate maxima de dezumidificare de 0.3 litri/zi putand normaliza nivelul de umiditate al unei incaperi cu suprafata de aproximativ 6 mp, deci, discutam despre incaperi destul de mici.  Unul dintre cele  mai importante avantaje ale aparatului se refera la faptul ca este mobil, deci poate fi mutat usor dintr-o camera in alta. In plus, si nivelul de zgomot este unul redus, inregistrand in acest sens 35 dB.

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul a fost incadrat in clasa de eficienta energtica A, inregistrand un consum energetic de cel mult 23 W/h. Aparatul este alimentat cu energie electrica preluata de la retea prin intermediul unui alimentator TTP 5 EN cu tensiunea de intrare 100-240 V/1 A c.a. si tensiunea de iesire 9 V/2.5 A c.c.

In prinicpiu, Trotec TTP 5E trebuie utilizat in incaperi unde temperatura este cuprinsa in intervalul 10-50 de grade Celsius cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditatea de 30-80% u.r. Instalatia de filtrare permanenta beneficiaza de un filtru foarte eficient in captarea particulelor fine de praf, polen si par de animale. Filtrul de aer amplasat in partea din spate a aparatului este foarte usor de curatat. Dimensiunile acestui dezumidificator sunt de 10 cm lungime, 16 cm latime si 26 cm inaltime, avand o greutate de doar 1.5 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTP 5E este un dezumidificator recomandat pentru spatii restanse, chiar si intru-un birou. Cumparatorii sunt multumiti de el si cel mai mult i-a incantat faptul ca reuseste sa tina alergia sub control, lucru testat chiar de ei. Reuseste sa restrabilizeze eficient nivelul de umiditate din locuinta, iar in general, este exact ceea ce ei au nevoie. Din punctul lor de vedere, raportul calitate/pret este unul bun.

Pareri pe scurt: Trotec TTP 5E

9.5

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.7/10

Design

9.3/10

Pret

9.4/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret bun
  • Tehnologie Peltier
  • Oprire automata
  • Dimensiuni reduse, Usor de transportat
  • Silentios, Economic

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *