Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Star-Light DHM-2044W poate fi o solutie foarte buna pentru spatiile cu umiditatea foarte crescut in aer, ceea ce ar putea provoca agenti patogeni si alergeni. Bineinteles ca nu incurajam obtinerea unui nivel foarte scazut al umiditatii, insa trebuie sa stim sa gasim un echilibru pentru a preveni eventualele probleme de sanatate, dar si in locuinta. Acest aparat poate indeparta umidiattea din incaperi precum bai, pivnite, dormitoare, spalatorii, dresing-uri, centre de sport, birouri si as amai departe. Modelul in discutie face parte din seria 2017 a producatorului Star-Light putand concura cu succes si cu alte aparate din portofoliul unor brand-uri renumite, dar mai scumpe. Pentru ca este protabil, aparatul paote fi mutat foarte usor dintr-o camera in alta, beneficiind de doua manere integrate si roti de transport.

In partea superioara, Star-Light DHM-2044W este dotat cu un panoul de control digital cu ecran LED ce permite utilizatorului sa pornreasca aparatul prin intermediul butonul de oprit/pornit.Pe panoul de control regasim 7 taste si un afisaj cu segmente ce prezinta semnalizari cu diode luminescente colorate: timer, turbo, 2 taste cu sageti plus si minus ce regleaza nivelul de umiditate si a numarului de ore de functionare, functia de dezghetare, modul de functionare SMD, Power. Pe afisajul LEd regasim urmatoarele informatii: umiditatea relativa a aerului din incapere, umiditatea relativa a aerului pe care dorim sa o obtinem, regimul de functionare permanent, durata de activare a temportizatorului. Tot aici se afla si o dioda luminescenta ce indica nivelul ridicat de condens din rezervor. Pe tot parcursul functionarii, este activat sistemul de ventilatie, insa fara pornirea compresorului. Indicatorul Timer arata daca functia de temporizare de maxim 24 de ore a fost activata. Indicatorul Dryer arata aca functia de dezghetare automata a fost activata, in timp ce indicatorul Cont arata functionarea in regim de mers fara oprire, iar indicatorul SMD indica functionare in regim automat.

Panoul de control Star-Light DHM-2044W

De asemenea, dezumidificatorul Star-Light DHM-2044W beneficiaza de o functie suplimentara – lumina LEd colorata ce este amplasata pe carcasa din fata, semnalizand astfel prin codul de culori nivelul de umiditate inregistrat in camera: culoarea portocalie indica momentul in care umiditatea din aer coboara sub 50%, culoarea verde semnalizeaza daca umiditatea se afla in parametrii optimi 50-70%, iar culoarea rosu ne avertizeaza ca umiditatea din camera este mult prea mare, peste 70%.

O alta functie pe care, personal, o consider nemaipomenita, este cea de uscare a rufelor si recunosc ca o folosesc foarte des pe timpul iernii. Practic, cu ajutorul acestei functii, hainele sunt uscate in cateva ore. Pentru uscarea lenjeriei trebuie setate urmatoarele valori: depozitare in dulap de 46% umiditate relativa a aerului din incapere, umed pentru calcat 58%, usor de calcat 65%.

Modul de functionare al aparatului este destul de simplu. Practic, aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului din interiorul dezumidificatorului, trecut peste un radiator cu aripioare care are o temperatura scazuta, rezultand fenomentul de condens, iar umiditatea transformata in apa va fi colectata intr-un rezervor cu capacitatea de 3 litri. Ulterior, aerul eliminat de aparat in incapere este cu 1-2 grade mai mare decat cel absorbit folosind astfel caldura cedata de compresorul aparatului.

Atunci cand aparatul va fi folosit in incaperi cu temperaturi mai scazute, este important de stiut faptul ca beneficiaza de functia de dezghetare automata. Cand, aparatul realizeaza procesul de dezghetare automata, nuv a trebui deconectat de la reteaua de energie electrica. Prin intermediul acestei functii, gheata care s-a acumulat pe aripioarele radiatorului este topita, iar condensul rezultat este colectat in recipientul de care aminteam mai devreme. In momentul in care acest rezervor cu plutitor de semnalizare este plin, se va activa o dioda luminescenta. In plus, atunci cand se umple si nu sunteti prin apropiere sa aruncati apa, dezumidifcatorul se va opri automat. Pe de alta parte, este bine de stiut faptul ca dispune de o conexiune cu frutun extern de 1/2 toli astfel ca apa acumulata in urma condensului sa fie aruncata direct in canalizare.

Este bine ca periodic sa extrageti cuva si sa o dezinfectati cu apa fierbinte pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor despre care stim ca se dezvolta in mediu umed.

Capacitatea maxima de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24h este de 20 de litri pe zi, fara higrostat putand sa faca fata unei incaperi cu suprafata de pana la 120 mp. Capacitatea de dezumidificare la 27 de grade Celsius si 80%/24h cu higrostat in pasi de 5% este de 14 litri pe zi. Debitul de aer ventilat este de 170 mc/h, astfel ca aerul circulat intr-o incapere cu suprafata de 120 mp si o inaltime standard de 2.5 m trece prin aparat in 24 de ore de circa 13 ori.

In principiu, se recomanda folosirea aparatului in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5-35 grade Celsius, cu domensiu de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 30-80% u.r. In ceea ce priveste, zgomotul produs, este unul rezonabil, inregistrand 47 dB.

Referitor la eficienta energetica, puterea instalata este de 2044W, astfel ca aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A, inregistrand un consum maxim de 300 W/h. Star-Light DHM-2044W dispune de un higrostat reglabiil ce permite controlul automat al umiditatii din aer. Astfel, depsirea valorii de umiditate setate determina pornirea in mod automat a aparatului. Indata ca umiditatea setata este atinsa, aparatul isi incheie automat activitatea.

Instalatia de filtrare permanenta cu aer preiznta unpre-filtru de carbon ce are rolul de a neutraliza fumul, gazele, substantele chimice si mirosurile neplacute, impiedicand dezvoltarea bacteriilor, virusurilor si mucegaiului. O alta bariera deopotriva importanta in igienizarea aerului este reprezentata de ionizator ce are o capacitate mai mare de 3000000 ioni negativi/cmc ce se raspandesc in incapere, neutralizand astfel substantele nocive, dar si mirosurile. Ionizatorul emana ioni negativi ce purifica aerul si il imbongateste cu oxigen activ.

Agentul refrigerat utilizat in instalatia de dezumidificare este R134a si face parte din grupa glimerilor, reprezentand un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare, lucrand la presiuni si temperaturi mai ridicae, ce nu necesita un compresor de capacitate mare.

Dupa achizitionarea aparatului este necesar ca in maxim 24 de ore sa porniti aparatul pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In acest fel, preveniti deteriorarea compresorului.

Dimensiunile aparatului sunt de 35 cm lungime, 24.5 cm latime si 51 cm inaltime, avand o greutate de 14.6 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Star-Light DHM-2044W este un dezumidificator foarte bun, ce face fata unor spatii destul de mari, reusind sa restabilizeze umiditatea din incapere intr-un timp destul de scurt. Clientii sunt foarte incantati de el si sustin ca functioneaza excelent, este destulde silentios si scoate foarte bine umezeala din incapere. Il recomanda cu toata increderea mai departe si sustin ca nu au ce sa ii reproseze. In plus, considera raportul calitate/pret excelent.

Pareri pe scurt: Star-Light DHM-2044W

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.8/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret excelent
  • Capacitate mare de dezumidificare
  • Functie uscare rufe
  • Functie ionizare
  • Silentios

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *