Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Supra Franta DU202 este un dezumidificator casnic potrivit si pentru spatii mai mari, ce reuseste sa indeparteze umiditatea excesiva din aer si sa previna probleme mult mai grave. Este un model realizat in Franta si poate fi folosit chiar si pentru uscarea zidariei atunci cand discutam despre constructii noi. Mai mult decat atat, poate fi amplasat in orice fel de incapere de la dormitoare, bai, pivnite pana la spalatorii, dresinguri, birouri si asa mai departe. Face  parte din gama 2017 a producatorului francez Supra si poate concura cu succes cu alte branduri renumite de pe piata. In plus, beneficiind de patru roti de transport, acesta poate fi mutat foarte usor dintr-un loc in altul.

Dezumidificatorul Supra Franta DU202 este prevazut cu partea superioara cu display digital cu ecran LED ce va afisa temperatura si nivelul umiditatii relative din aer. Prezinta sapte taste si afisaj cu segmente, semnalizari cu diode luminescente ce indica: timer pentru activarea programului cu temporizare, activarea programului de intarziere de la o ora pana la 8 ore, reglarea umiditatii relative, selectarea modului de functionare a aparatului: automat, spalatorie sau permanent. Functia Fan speed regleaza viteza de rotatie a ventilatorului, in timpc e functia de oscilatie permite punerea in functiune a lamelelor cu rol de baleere pe verticala a aerului uscat evacuat de aparat. Indicatorul Tank full ne atentioneaza atunci cand rezervorul de condens s-a umplut, indicatorul timer arata atunci cand functia de temporizare este activa, indicatorul filter reset atentionaeza momentul in care filtrul s-a imbacsit si necesita curatare, iar indidcatorul power ne arata atunci cand aparatul functioneaza la capacitate maxima.

Supra DU202 panou control

De asemenea, aparatul dispune si functia restart ce permite repornirea automata a aparatului dupa o pana de curent. In plus, functia de deconectare automata asigura o functionare sigura a aparatului, acesta deconectandu-se singur in momentul in care recipientul se umple cu apa. Functia Child Lock permite blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior.

Functia de uscare rufe este, deopotriva, o functie extrem de utila, mai ales, in sezonul rece, ajutand la uscarea rapida in doar cateva ore a hainelor.

Modul de functionare al dezumidificatorului este urmatorul: aerul din incapere este absorbit cu ajutorul ventilatorului localizat in aparat si va fi trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta temperaturi scazute. Agentul frigorific cu temperaturi reduse ce circula prin serpentina radiatorului cu aripioare va raci radiatorul care la randul sau raceste aerul producandu-se astfel fenomenul de condens. Apa rezultata va fi colectata in recipientul cu capacitatea de 4 litri. Aerul eliberat ulterior va avea o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare.

Atunci cand vom fi nevoiti sa utilizam aparatul in incaperi cu temperaturi mai mici de 12 grade Celsius, trebuie sa stiti ca un rol important il va avea functia de dezghetare automata. Aceasta va fi pornita in mod automat in momentul in care va fi detectata gheata pe aripioarele ventilatorului. In plus, daca doriti ca aparatul sa functioneze continuu, fara intreruperi, recomandam conectarea unui furtun extern de 1/2 toli ce va ajuta la eliminarea condensului direct in canalizare.

Modelul in discutie are o capacitate de dezumidificare de la 15 grade Celsius la 35 de grade Celsius si 80%/24 h de 20 de litri pe zi fara higrostat, avand capacitatea de a normaliza umiditatea unei incaperi cu suprafata de pana la 45 de mp. Capacitatea de dezumidificare de la 15 grade Celsius la 35 de grade Celsius si 80% / 24 h cu higrostat este de 18.5 litri pe zi. Debitul de aer ventilat de aparat cu doua viteze este de 200 mc/h, aerul circulat intr-o incapere de 70 mp va trece prin aparat in decursul a 24 de ore de circa 27 de ori. De asemenea, Supra DU202 este un model destul de silentios, ce produce maixm 45 dB.

Totodata, este incadrat in clasa de eficienta energetica A, inregistrand un consum maxim de 355 W/h. Aparatul dispune de un senzor cu higrostat ajustabil ce permite controlarea permanenta aa umiditatii. Depasirea valorii de umiditate setate determina pornirea automata a dezumidificatorului. Indata ce umiditatea dorita a fost atinsa, aparatul se va deconecta automat. Este recomandata utilizarea acestuia in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5-35 de grade Celsius cu domeniu de functionare de 40-100% u.r.

Supra DU202 filtru

Instalatia de filtrare este prevazuta cu un filtru lavabil ce retine eficient praful, polenul si alergenii. In plus, functia de ionizare are capacitatea de a purifica aerul din incapere, eliminand si cele mai mici particule. Totodata, ionii negativi asigura un mediu sigur si sanatos. Filtrul se afla in partea din spate a aparatului, fiind usor de detasat si de curatat.

Agentul frigorific utilizat este R134a si face parte din grupa glimerilor, putand opera la temperaturi si presiuni ridicate fara sa fie necesar un compresor cu capacitate mare. Dupa ce ati primit aparatul, este recomandat ca in maxim 24 de ore sa il puneti in functiune pentru a permite agentului frigorific sa se cumuleze in compresor de pe circuit. Daca neglijati acest lucru, riscati sa deteriorati produsul, iar producatorii nu ofera garantie in aceasta situatie.

Dimensiunile produsului sunt de 24.2 cm lungime, 34.6 cm latime si 59 cm inaltime, avand o greutate de 13.1 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Dezumidificatorul Supra DU202 este un model excelent chiar si pentru spatii mai mari, reusind sa isi atinga scopul cu succes. Cumparatorii au declarat ca isi face treaba foarte bine, eliminand rapid si eficient umezeala din aer. Este usor de setat, dar si de mutat dintr-un loc in altul, iar funcitile din dotare s-au dovedit a fi de foarte mare folos. Nici nu produce mult zgomot, ceea ce i-a incantat foarte mult, reusind sa faca fata chiar si suprafetei unui intreg apartament. Il recomanda si altor utilizatori si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul bun.

Recenzii pe scurt: Supra DU202

9.7

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Design

9.6/10

Pret

9.6/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret bun
  • Poate face fata unor suprafete mari
  • Functia de uscare rufe, timer, oscilatie
  • Deconectare automata, dezghetare automata
  • Sistem de filtrare performant

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *