Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Trotec TTK 100 E este un dezumidificator foarte bun, ce reuseste intr-un timp destul de scurt sa aduca umiditatea din incapere la un nivel normal. Poate fi o alternativa foarte buna si pentru cei ce se confrunta cu problema mucegaiului din locuinta, insa mai multe detalii vom discuta in cele ce urmeaza. Poate fi amplasat in diverse tipuri de incaperi cum ar fi pai, pivnite, spalatorii, dormitoare sau chiar pentru a usca mai rapid zidaria.

Dezumidificatorul Trotec TTK 100 E face parte din gama 2017 a producatorului gemran Trotec, ce ofera o gama variata de produse, ce nu fac rabat de la calitate. Datorita constructiei sale compacte, aparatul poate fi mutat foarte usor si amplasat chiar si in incaperi mai mici. In plus, cele patru roti de transport foarte rezistente permit mutarea mai facila a aparatului.

In partea superioara, se afla panoul de control ce prezinta o interfata foarte simpla avand buton de pornire/oprire, variator de umiditate, functia de merrs in regim permanent. de asemenea, dispune de trei diode luminiscente si anume: culoarea galbena indica faptul ca funcita d edezghetare este activata, culoarea rosie faptul ca rezervorul este plin sau nu este amplasat corect, iar lumina verde sugereaza faptul ca aparatul functioneaza in parametrii normali. Gratie sistemului automat, nivelul de umiditate este redus in mod semnificativ, caci dezumidificatorul ajusteaza umiditatea in functie de nivelul inregistrat in incapere. Instalatia functioneaza pana ce rezervorul se umple cu apa sau, in cazul in care, apa este eliminata direct la canalizare, acesta va trebui oprit manual.

Fiindca priza de aer este amplasata in partea din spate, iar clapa de evacuare a aerului se afla sus fiind deschisa permanent, aparatul va trebui protejat de o husa de protectie astfel incat praful sa nu aiba ocazia sa intre in interiorul sau.

O functie foarte utila este cea de uscare a rufelor, ideala pentru sezonul rece. Practic, in cateva ore, rufele noastre sunt uscate si pot fi depozitate in dulap. Pentru depozitarea in dulap este necesara o umiditate de 46%, iar pentru hainele ce urmeaza a fi calcate, va trebui setata o umiditate relativa de 58%. Pentru o uscare mai usoara va trebui setarea unei valori 65% a umiditatii relative.

Poate va intrebati cum functioneaza acest aparat? Ei bine, logica este simpla. Aerul este absorbit cu ajutorul ventilatorului integral, este trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta o temperautra scazuta, de unde rezulta fenomenul de condens, iar apa rezultata este colectata intr-un recipient ce ofera o capacitate de 4.3 litri. Aerul eliberat este cu 2-3 grade mai mare decat cel absorbit folosind caldura cedata de compresorul aparatului.

In situatia in care aparatul trebuie amplasat in incaperi cu temperaturi mai mici de 12 grade Celsius, atunci intervine o functie foarte importanta si anume cea de dezghetare automata. Aceasta functie este activata in mod automat, iar gheata acumulata pe aripioarele radiatorului va fi topita, iar apa rezultata va fi colectata in recipient. Acest recipient dispune de un plutitor cu semnalizare, care intrerupe activitatea aparatului in momentul in care se umple. Prin urmare, poate fi folosit si in incaperi unde nu il puteti supraveghea, oferind o functionare sigura. Pentru o igienizare optima, recipientul de colectare al apei va trebui dezinfectat periodic cu apa fierbinte.

Capacitatea maxima de dezumidificare de la 15 grade Celsius pana la 35 de grade Celsius si 80%/24 h este de 30 de litri pe zi fara higrostat putand normaliza umiditatea unei suprafete de pana la 90 mp. Pe de alta parte, capacitatae de dezumidificare la temperatura de 30 de grade Celsius si 80% /24h cu higrostat in pasi de 5% este de 28.4 litri/zi. Totodata, debitul de aer ventilat de aparat cu o singura viteza ajunge pana la 200 mc/h,  ceea ce inseamna ca in decursul unei zile, aerul trece prin aparat de aproximativ 21 de ore intr-o incapere de 90 mp cu o inaltime standard de 2.5 mp.

In acelasi timp, nivelul de zgomot produs este unul cel putin decent, inregistrand 46 dB.

Aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A, inregistrand un cosnum maxim de 530 W/h. De asemenea, dezumidificatorul prezinta un senzor cu higrostat ajustabil, ce permite controlarea nivelului de umiditate din incapere. In momentul in care este depasita valoarea respectiva, aparatul va porni automat, iar indata ce umiditatea dorita a fost atinsa, aparatul isi va inceta tot automat activitatea.

Este indicat sa folositi aparatul in spatii cu temperaturi cuprinse intre 5-35 grade Celsius, cu domeniu de functionare intr-un spatiu de umiditate de 40-100% u.r.

Instalatia de filtrare a aerului este dotata cu un filtru lavabil pentru praf si polen, captand inclusiv parul de animale, scamele sau alti agenti alergeni. Filtrul de aer se afla in partea din spate si poate fi usor de demontat pentru o igienizare corespunzatoare. Respectivul filtru trebuie inlocuit o data la aproximativ 6 luni.

Dimensiunile aparatului sunt de 39 cm lungime, 29 cm latime si 61.2 cm inaltime, avand o greutate de 15 kg. Agentul refrigerant utilizat este R410a si face parte din grupa glimerilor lucrand la presiuni si temperaturi mai mari, fara sa fie necesar un compresor de capacitate mare. Dupa achizitionarea aparatului, in maxim 24 de ore, recomandam punerea in functiune a aparatului, pentru ca agentul frigorific sa se poata acumula de pe circuit in compresor. Daca neglijati acest lucru, compresorul se poate deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific in compresor, iar firma producatoare nu ofera garantie in acest caz.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK 100 E este un aparat foarte bun care extrage umiditatea din aer intr-un timp foarte scurt, ceea ce este, pana la urma, cel mai important. Cumparatorii sunt multumiti de produs si sustin ca il folosesc in multe incaperi inclusiv in sali de sport si pot afirma ca merita pana la ultimul banut. Mucegaiul din locuinte a disparut foarte rapid, iar acum se pot bucura de un mediu curat si sanatos. In consecinta, il recomanda mai departe cu toata increderea si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Pareri pe scurt: Trotec TTK 100 E

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.8/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret excelent
  • Poate acoperi o suprafata mare
  • Portabil
  • Elimina rapid umiditatea excesiva
  • Usor de folosit

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *