Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Trotec TTK 53 E este aparatul ideal pentru a tine sub control umiditatea din aer care, inevitabil, creeaza probleme serioase de sanatate, dar si in locuinta. Bineinteles ca nu trebuie sa ajungem la polul opus in care aerul este mult prea uscat, insa acesta este si rolul aparatului de a aduce umiditatea la cel mai bun nivel, pentru a asigura un mediu sanatos pentru tine si cei dragi.

Dezumidificatorul Trotec TTK 53 E face parte din gama 2017 a producatorului german Trotec, iar din punctul meu de vedere, poate concura cu brio cu foarte multe firme cu renume din acest domeniu. Este un dispozitiv portabil, ceea ce inseamna ca poate fi mutat cu foarte mare usurinta dintr-o camera in alta.

In partea superioara, se afla panoul de control cu display LED ce permite pornirea aparatului. De asemenea, dispune de 5 taste si afisaj cu segmente, avand semnalizari cu diode luminescente colorate ce indica: tasta timer ce porneste programul de temporizare, cele doua taste cu sagea plus, respectiv minus ce pot ajusta nivelul umiditatii din incapere si stabilirea numarului de ore dorit pentru functionare. Tasta Mode permite setarea modului de functionare a aparatului: automat, dezumidificare, uscare rufe sau ventilare. Afisajul LED indica umiditatea relativa a aerului, umiditatea relativa dorita, regimul de functionare si durata inc azul in care este activat temporizatorul. De asemenea, cele 7 diode indica starea de functionare a aparatului, continuous activ in regim de dezumidificare, Dry Clothes semnifica uscarea hainelor, Air Clean vizeaza functia de ventilare activata, Tank Full semnalizeaza in momentul in care nivelul de condens din rezervor a ajuns la capacitate maxima si Timer ce indica daca functia temporizare este activata.

Functia Memory permite memorarea regimului de functionare dorit, pentru a nu mai fi nevoie de fiecare data sa realizati mai multe setari, ci doar sa apasati pe un buton.

Trotec TTK 53 E  face parte din gama Konfort beneficiind de o functie suplimentara si anume lumina LED colorata ce indica prin codul de culori nivelul de umiditate din incapere. Astfel, atunci cand umiditatea din incapere coboara sub 55% se aprinde LED-ul albastru, cand este cuprinsa intre 55-70% se aprinde LED-ul verde, iar cand depaseste valoarea de 70% se aprinde LED-ul rosu.

Functia de uscare a rufelor este extrem de eficienta mai ales in sezonul rece pentru cei care nu au un uscator de rufe sau o masina cu uscator integrat, fiindca umiditatea poate crea foarte mari probleme. Astfel, pentru uscarea lenjeriei, va trebui sa setati urmatoarele valori: Uscat pentru depozitare in dulap 46% umiditate relativa, umed pentru calcat 58% umiditate relativa, usor uscat 65% umiditate relativa.

Modul de functionare al aparatului este destul de simplu. Aerul umed este absorbit datorita ventilatorului integrat in aparat, fiind trecut peste un radiator cu aripioare care detine o temperatura scazuta, producand fenomenul de condens.  Tot condensul colectat este adunat intr-un recipient special. Aerul eliberat inapoi in incapere este cu 1-2 grade mai mare decat cel absorbit.

Atunci cand va trebui sa amplasati dezumidifcatorul in spatii cu temperaturi mai mici de 12 grade Celsius, atunci este important de stiut faptul ca acesta beneficiaza de functia de dezghetare automata. In momentul realizarii procesului de dezghetare automata nu este necesara deconectarea aparatului de la reteaua de energie. Gheata de pe aripioarele radatorului este topita, iar condensul este colectat intr-un recipient cu capacitatea suficient de mare, de 5.5 litri. Acesta dispune de un plutitor cu semnalizare, unde o dioda luminescenta va semnaliza daca rezervorul de apa este prea plin sau daca nu a fost introdus in mod adecvat.

Poate fi folosit fara nicio problema nesupravegheat,. Cuva di dotare va trebui extrasa si dezinfectata periodic cu apa fierbinte pentru a prevnei formarea bacteriilor.

Aparatul prezinta o capacitate maxima de dezumidifcare la 32 de grade Celsius si 80%/24 hde 16 litri/zoo, fara higrostat, avand capacitatea de a face fata unor suprafete de pana la 31 mp.

Debitul aerului ventilat cu doua viteze este de 195 mc/h, astfel incat aerul circulat intr-o incapere cu suprafata de 31 mp, va trece prin aparat in decursul unei zile de circa 60 de ori. Un avantaj major al acestui model se refera la portabilitate, putand fi mutat dintr-o camera in alta cu cea mai mare usurinta. Tootdata, aparatul beneficiaza de manere ergonomice si roti pentru o deplasare fara a depune efort prea mare. In plus, aparatul este silentios, astfel ca nivelul de zgomot nu depaseste 48 db.

De asemenea, se poate lauda si cu o eficienta energetica buna, fiind incadrat in clasa A, avand un consum de maxim 300 W/h.  Datorita higrostatului reglabil, ai posibilitatea de a controla in permanenta umiditatea din aer. Odata depasita valoarea setata, aparatul va porni in mod automat. Dupa ce nivelul de umiditate a fost restabilit, aparatul se deconecteaza singur.

Este recomandata folosirea aparatului in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5-32 de grade Celsius, avand un domeniu de functionare intr-un spatiu cu umiditatea de 30%-80% u.r. Instalatia de filtrare a aerului contine un filtru lavabil pentru praf si polen, dar si pentru alergenii. Filtrul de aer se afla in partea din spate a dezumidificatorului si poate fi foarte usor de detasat si de curatat.

Dimensiunile acestuia sunt de 18.5 x 55 x 33 cm (L x H x l) si cantareste 14 kg. Agentul refrigerant utilizat este R134a facand parte din grupa glimerilor, ce poate lucra la preisuni si temperaturi mai mari, fara sa aiba nevoie de un compresor cu capacitate mare.

Se recomanda ca dupa achizitionarea aparatului, acesta sa fie pornit dupa cel mult 24 de ore pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In caz contrar, aparatul se poate degrada, iar producatorii nu acorda garantie pentru acest lucru.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK 53 E este un dezumidificator excelent, pe care il recomand cu toata increderea fiindca reuseste sa isi faca treaba ireprosabil, ceea ce este cel mai important. Cumparatorii sustin ca este un aparat extrem de util si eficient in orice locuinta, iar modul in care functioneaza este ireprosabil. Extrage eficient umiditatea din aer, iar cei care aveau probleme cu mucegaiul in locuinta au putut sesiza ameliorari. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este foarte bun.

Pareri pe scurt: Trotec TTK 53 E

9.8

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.7/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Timer
  • Uscare rufe
  • Extrage rapid umiditatea din aer
  • Portabil

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

One thought on “Dezumidificator Trotec TTK 53 E, 16 litri/zi, Garantie 3 Ani, Functie Uscare Rufe, Display si Control Digital, 195mc/ora, Timer, Auto Restart, Indicator umiditate incapere, Functie Auto

  1. opera Mihaela

    Când revine in stoc doresc prodesul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *