Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Trotec TTK110 este un aparat foarte bun si foarte eficient inclusiv in locuintele unde exista reale probleme cu umiditatea mult prea mare. Poate fi folosit in incaperi cu suprafete mari, indiferent ca discutam despre pivinite, spalatorii, living-uri, centre de sport, birouri si asa mai departe. Modelul in discutie are rolul de a ventila, purifica si dezumidifica aerul. Prin ventilare indeparteaza umiditatea din spatiul unde este amplasat. Este un dispozitiv ce face parte din portofoliul producatorului german Trotec, si a fost lansat in 2017, putand concura cu marci cu renume din domeniu.

Aparatul beneficiaza de o constructie solida, compacta, fiind usor de transportat dintr-o camera in alta datorita rotilor de transport din dotare si manerului ergonomic. In partea superioara, dispune de un display digital cu ecran LED, prin intermediul caruia putem verifica nivelul umiditatii din camera, dar si nivelul dorit. Panoul de control dispune de 8 taste si afisaj avand urmatoarele functii: tasta pentru reglarea umiditatii relative din camera de la 40% pana la 70% in pasi de 5%, reglarea vitezei ventilatorului in regim de purificare sau ventilare, timer pentru pornirea programului de temporizare pana la 24 de ore, swing pentru activarea sau dezactivarea miscarilor automate ale clapei de evacuare a aerului, ionizare ce activeaza purificarea aerului, drying pentru activarea functiei de autocuratare, mode pentru selectarea regimului de functionare – automat, permanent, uscare rufe, purificare aer sau ventilare, power pentru pornirea sau oprirea aparatului.

Trotec TTK110 display

Functia de dezghetare automata este deosebit de utila atunci cand folosim aparatul in incaperi cu temperaturi scauzte. Modul de noapte va permite folosirea aparatului pe timpul noptii, producand mai putin zgomot. Functia de memorare permite memorarea setarilor realizate anterior in cazul in care apare vreo cadere brusca de curent. Functia de deconectare este si ea extrem de utila intrucat aparatul se deconecteaza automat in momentul in care rezervorul se umple cu apa.

Functia de uscare rufe este si ea extrem de utila mai ales in sezonul rece. Putem usca fie si in casa rufele folosind acest aparat, uscarea lor realizandu-se in doar cateva ore.

Modul de functionare al aparatului este urmatorul: aerul umed este absorbit prin fata datorita ventilatroului integrat si trecut peste un radiator cu aripicioare ce prezinta temperaturi reduse. Agentul frigorific cu temperaturi scauzte care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul, care ulterior, va raci aerul care circula prin exterior, rezultand astfel fenomenul de condens. Apa va fi colectata in rezervorul din dotare ce ofera o capacitate generoasa de 6 litr. Aerul eliberat la final va avea 2-3 grade Celsius mai mult.

In cazul in care doriti ca aparatul sa functioneze continuu, fara intreruperi cand se umple rezervorul, aveti si varianta conectarii unui furtun extern de 1 metru cu diametrul de 9 mm pentru eliminarea condensului direct in canalizare. Pentru a igieniza cat mai bine cuva, este nevoie sa o extrageti periodic si sa o dezinfectati cu apa fierbinte.

Trotec TTK110 prezinta o capacitate maxima de dezumidificare de la 15 grade Celsius la 32 de grade Celsius si 80% / 24 h de 40 de litri pe zi fara higrostat, avand posibilitatea de a normaliza umiditatea unei incaperi cu suprafata de pana la 120 de mp. Capacitatea de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80% / 24 h cu higrostat este de 35 de litri pe zi. Debitul de aer venetilat este de maxim 260 mc/h, astfel incat aerul circulat de aparat intr-o incapere cu suprafata de 120 mp si inaltimea standard de 2.5 metri va trece prin aparat in decursul unei zile de aproximativ 22 de ori. De asemenea, este important de stiut faptul ca nu este un aparat zgomotos, inregistrand cel mult 46 dB.

In ceea ce priveste eficienta energetica, sta foarte bine si la acest capitol, fiind incadrat in clasa A, inregistrand un consum de maxim 530 W/h. Aparatul este dotat cu un senzor cu higrostat reglabil ce permite controlul permanent al umiditatii din aer. Odata depasita valoarea setata, aparatul va porni automat. In momentul in care este atinsa valoarea dorita, aparatul se deconecteaza automat. De asemenea, o functie interesanta la acest model este cea de autocuratare care previne acumularea murdariei in interiorul aparatului, dar si aparitia mucegaiului. Aceasta functie are nevoie de o ora pentru a rula in parametrii optimi. Practic, interiorul este uscat pret de 30 de minute cu ventilatorul la viteza maxima, ulterior 10 minute va funcitona la viteza redusa, iar in urmatoarele 15 minute, va functiona din nou la viteza maixma, iar interiorul va fi iar dezumidificat. In consecinta, atat aparatul de filtrare si dezumidificare, cat si incaperea vor ramane uscate, iar aerul va fi curat.

Este recomandata folosirea dezumidificatorului Trotec TTK110 in spatii cu temperaturi cuprinse intre 5 grade Celsius si 32 de grade Celsius cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditatea de 30% si 80% u.r.

Instalatia prezinta trei sisteme de filtrare. Primul sistem este prevazut cu un pre-filtru ce atrage particulele de dimensiunea de 0.3 microni prin filtrul original HEPA TRUE cu acoperire PPT, atingand o rata de retentie de praf pana la 99.97%. Mai mult decat atat, suprafata de filtrare prezinta un tratament PPT – Pure Treatment Pet ce dispune de o componenta activa antimicrobiana, previnind dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului. Urmatorul sistem de fitlrare este alcatuit dintr-un filtru din carbune activ TTK ce filtrarea particulele mai mari, gazele, substantele chimice, fumul de tigara, compusii organici volatili si mirosurile neplacute.

Actiunea sistemului de filtrare este imbunatatita de sistmeul de filtrare Cold Plasma cu emitere de ioni negativi si pozitivi. Ionizatorul reprezinta, in speta, un filtru aditionat care, in prezent, este cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din lume. In plus, functia de ionizare absoarbe si praful din incapere, polenul si alti alergeni. Filtrul de aer se afla in partea din fata a aparatului, putand fi usor de extras si spalat. Filtrul de carbune activ trebuie schimbat periodic, daca aparatul este folosit des, cam o data la 6 luni.

Agentul frigorific folosit in instalatia de dezumidificare este R134a facand parte din grupa glimerilor si care lucreaza la presiuni si temperaturi ridicate, fara sa fie necesar un compresor cu capacitatea mare. Dupa ce ati achizitionat acest aparat, in maxim 24 de ore va trebui sa porniti aparatul pentru a permite agentului frigorific sa se poata acumula in compresor de pe circuit. In caz contrar, daca nu faceti acest lucru, este posibila deteriorarea compresorului din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific in compresor. In aceasta situatie, producatorii nu ofera garantie.

Dimensiunile aparatului sunt de 26.5 cm lungime, 41 cm latime si 66.5 cm inaltime, avand o greutate de 18 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK110 este, fara indoiala, un aparat extrem de bun, ce ofera o eficienta si un aer cat se poate de curat si de sanatos. Cumparatorii au avut numai cuvinte de lauda la adresa acestui deuzmidificator si purificator, iar multi dintre ei l-au luat pentru case. Il folosesc atat pe post de dezumidificator, cat si pe post de purificator, iar ambele functii le indeplineste cu succes. De asemenea, sustin ca nu este foarte galagios, este usor de folosit si de transportat. Nu au intampinat niciun fel de probleme cu el si il recomanda cu toata increderea si altor utilizatori. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

Recenzii pe scurt: Trotec TTK110

10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

10.0/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Capacitate mare
  • Uscare rufe, Timer
  • Deconectare automata, Dezghetare automata
  • Purificare, ionizator

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *