Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Trotec TTK26E este un aparat foarte util care poate combate cu destul de mare usurinta umiditatea crescuta din aer, principalla cauza pentru dezvoltarea mucegaiului si alergenilor. In mod evident, nu trebuie sa atingem nici cealalta extrema, in care aerul sa fie mult mai prea uscata, de aceea, rolul acestui aparat este de a stabiliza umiditatea din aer la un nivel optim. Poate fi folosit pentru bai, pivnite, dormitoare, spalatorii, dresing-uri, centre de sport si welness, restaurante, birouri si asa mai departe.

Dezumidificatorul Trotec TTK26E este un model lansat in 2017 in portofoliul producatorului german Trotec si poate concura cu usurinta cu modelele altor producator renumiti. Fiindca este portabil, acesta poate fi mutat cu foarte mare usurinta dintr-o camera in alta, putand fi folosit in mai multe locuri. Manerul de transport face mutarea acestuia si mai facila.

In partea superioara, aparatul beneficiaza de un panoul de control destul de simplu, dotat cu o tasta de protectie la umiditate, cu ajutorul careia putem ajusta nivelul umiditatii relative din incapere. O dioda luminescenta indica atunci cand functia de dezumidificare ruleaza. Functia Defrost de dezghetare automata se activeaza automat, astfel ca, si de aceasta data, vom fi atentionati cu ajutorul unei diode luminescente. Indicatorul Tank Full ne anunta atunci cand rezervorul este plin, deconectand automat aparatul. Functia Auto Start presupune reluarea in mod automat a activitatii aparatului, in conformitate cu ultimele setari realizate dupa o eventuala pana de curent. In acelasi timp, functia Auto Clean asigura uscare apei condensate in interiorul vaporizatorului dupa ce activitatea aparatului s-a incheiat, prevenind astfel dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor.

Trotec TTK26E panou control

O alta functie extrem de utila, mai ales, in sezonul rece este cea de uscare a rufelor. Cu ajutorul acesteia, aerul este continuu dezumidificat indiferent de umiditatea relativa din aer, hainele uscandu-se in doar cateva ore.

Modul de functionare al acestui aparat este destul de simplu. Aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in aparat, fiind trecut ulterior peste un radiator cu aripioare ce prezinta temperatura redusa. Agentul frigorific cu temperatura redusa care circula prin toata serpentina aparatului raceste radiatorul, care, mai apoi va raci aerul, rezultand astfel fenomentul de condens, iar umiditatea este colectata intr-un rezervor cu capacitatea de 1.8 litri. Aerul uscat eliberat va avea o temperatura cu 1-2 grade mai mare decat cea absorbita, utilizand caldura cedata compresorului aparatului.

Atunci cand aparatul este folosit in incaperi cu temperaturii mai mici de 12 grade Celsius, un rol impotant in acest caz o are functia de dezghetare automata. Aparatul realizeaza procesul de dezghetare automata atunci cand este cazul. Gheata topita va fi colectata in acelasi recipient in care este colectat condensul. Rezervorul cu fanta transparenta beneficiaza de un plutitor cu semnalizare si prin intermediul diodei luminescente semnalizeaza momentul in care rezervorul de apa este plin ori nu a fost introdus bine.

Trotec TTK26E rezervor

Pentru ca in momentul in care rezervorul se umple, aparatul se deconecteaza automat, Trotec TTK26E poate fi folosit fara probleme in spatii nesupravegheate. In plus, mai exista si alternativa conectarii unui furtun extern de 1/2 toli direct in canalizare pentru a elimina condensul. Pentru o igienizare corespunzatoare, cuva ar trebui periodic extrasa si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor in mediu umed.

Dezumidificatorul Trotec TTK26E prezinta o capacitate maxima de dezumidificare la 32 de grade Celsius si 80%/24h de 10 litri pe zi, fara hugrostat, avand capacitatea de a normaliza umiditatea unei incaperi cu suprafata de pana la 15 mp. Capacitatea de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24h cu higrostat este de 8.56 litri pe zi. Debitul de aer ventilat atinge 80 mc/h, astfel ca, in decursul unei zile intr-o incapere cu suprafata de 15 mp si inaltimea standard de 2.5 metri, aerul va trece prin aparat de aproximativ 24 de ore. In plus, nivelul de zgomot este unul decent, nedepasind 42 dB.

Eficienta energetica este si ea una buna, fiind incadrat in clasa de eficenta energetica A, inregistrand un consum de cel mult 240 W/h. Aparatul este echipat cu un senzor cu higrostat reglabil care permite controlarea automata a umiditatii din aer. Astfel, atunci cand valoarea setata este depasita, aparatul va porni automat, iar indata ce aceasta a fost atinsa, aparatul se deconecteaza automat. Acest model este recomandat a fi folosit in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5-32 de grade Celsius cu domeniul de functionare 20% – 80% u.r.

Instalatia de filtrare este prevazuta cu un filtru lavabil pentru praf, polen si alergeni. Acesta se afla in partea din spate a aparatului, fiind usor de curatat.

Trotec TTK26E filtru

Agentul refrigerat utilizat in instalatie este R134a, facand parte din grupa glimerilor si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai mari, fara sa fie necesar un compresor de capacitate mare.

Dupa ce ati primit aparatul, este recomandat ca dupa maxim 24 de ore sa il puneti in functiune pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze pe circuit. In cazul in care nu luati in seama acest sfat, compresorul se poate deteriora din cazua cantitatii insuficiente de agent frigorific, iar in acasta situatie, firma producatoare nu acorda garantie.

Dimensiunile produsului sunt de 21 x 29.5 x 42 cm si cantareste 9.5 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK26E este un dezumidificator foarte bun, care functioneaza la capacitate maxima cat timp este respectata suprafata si conditiile de functionare recomandate. Cumparatorii sunt si ei foarte multumiti de el si confirma faptul ca isi face treaba exact asa cum promite. Elimina foarte bine umiditatea din aer, iar acest lucru este demonstrat de cantitatea mare de apa colectata, dupa caz. Multi au remarcat ca nu mai au condens pe geamuri de cand folosesc acest aparat, iar iarna reprezinta ajutorul de incredere in uscarea rapida a hainelor. Se muta foarte usor dintr-un loc in altul datorita rotilor de transport, dar si a manerului din dotare. Sunt de parere ca este o achizitie extrem de reusita al carui raport calitate/pret este unul foarte bun.

Pareri pe scurt: Trotec TTK26E

9.6

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Design

9.4/10

Pret

9.5/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Functie de uscare rufe
  • Deconectare automata
  • Usor de transportat
  • Filtru pentru praf, polen si alergeni

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *