Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera promotiile de Crazy Seazon doar la eMAG!

Trotec TTK52E este un dezumidificator foarte bun ce te poate scapa definitiv de grija umiditatii excesive din locuinta si, implicit, de eventualele efecte secundare pe care umiditatea din aer le-ar putea avea atat asupra sanatatii, cat si asupra locuintei. Nu putine sunt locuintele care din diverse motive sunt afectate de umezeala excesiva care inevitabil produce aparitia mucegaiului, de aceea, suntem de parere ca cel mai bine prevenim astfel de probleme sau daca deja este tarziu, le puteti combate fara probleme cu ajutorul unui dezumidificator. Va propunem ca in continuare sa aflati mai multe detalii despre acest model de dezumidificator casnic care, de ce nu, poate fi urmatoarea achizitie reusita.

Dezumidificatorul Trotec TTK52E  poate fi amplasat oriunde in locuinta ori chiar in pivnita, dresing-uri, centrele de sport, birouri si asa mai departe, reusind sa restabilizeze eficient umiditatea din aer. Este un model ce face din gama 2017 a producatorului german Trotec putand concura cu firme de renume de pe piata. In plus, este un aparat portabil, ce poate fi mutat foarte usor dintr-un loc in altul, putand fi folosit fara probleme in mai multe incaperi.

In partea superioara a aparatului, se afla panoul digital prevazut cu iluminare LED si taste cu protectie la umiditate ce permit reglarea umiditatii relative din incapere. De asemenea, acestea permit oprirea sau pornirea aparatului, marirea debitului de aer pentru o uscare mai rapida, functionarea in regim permanent de dezumidificare si asa mai departe. O functie cu totul interesanta si necesara pentru siguranta aparatului si a locuintei este functia Defrost care presupune dezghetarea automata atunci cand aparatul este folosit in incaperi cu temperaturi scazute. In plus, functia de deconectare automata permite oprirea imediata a aparatului indata ce rezervorul s-a umplut cu apa.

Trotec TTK 52 E panou control

O alta functie extrem de utila este cea de uscare a rufelor care poate fi un substituent mult mai putin costisitor decat uscatorul de rufe. Aceasta functie permite uscarea mai rapida a hainelor chiar in casa, fara a produce umiditate in locuinta.

Aparatul functioneaza in felul urmator: aerul este absorbit cu ajutorul ventilatorului amplasat in aparat, care va fi trecut peste un radiator cu aripioare ce prezinta temperaturi scazute. Agentul frigorific cu temperaturi reduse ce circula prin serpentina radiatorului va raci aerul aflat in exteriorul radiatorului, rezultand astfel fenomenul de condens. Umezeala rezultata va fi colectata intr-un recipient cu capacitatea de 2.4 litri. Ulterior, aerul eliberat in incapere va avea o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare.

Fiindca aminteam mai devreme faptul ca dezumidificatorul dispune de functia de dezghetare automata, trebuie sa stiti ca aceasta este ideala in situatia in care aparatul va fi folosit in incaperi cu temperaturi mai mici de 12 grade Celsius. Inainte de functionarea propriu zisa, aparatul va activa automat functia de dezghetare, iar atunci nu va trebui deconectat de la reteaua de energie electrica. Eventuala gheata acumulata pe aripioarele radiatorului va fi topita, iar condensul va fi colectat in acelasi recipient. In plus, atunci cand doriti ca aparatul sa functioneze continuu nesupravegheat, aveti posibilitatea de a conecta un furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului direct in canalizare. Se recomanda ca periodic sa extrageti cuva si sa o dezinfectati cu apa fierbinte, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

Trotec TTK 52 E cuva

Dezumidificatorul Trotec TTK52E are o capacitate maxima de dezumidificare la 32 de grade Celsius si 80% / 24h de 16 litri pe zi, fara higrostat putand normaliza umiditatea unei incaperi cu o suprafata de pana la 31 mp, cu o inaltime standard de 2.5 metri. Capacitatea de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80% / 24h cu higrostat este de 14.7 litri / zi. Totodata, debitul de aer ventilat este de 110 mc/h, aerul circulat pentru o incapere de 31 mp cu o inaltime standard, va trece prin aparat de circa 33 de ori. De asemenea, este de apreciat si modul destul de silentios de functionare, aparatul inregistrand 44 dB.

Modelul in discutie este incadrat in clasa de eficienta energetica A, inregistrand un consum maxim de 270 W/h. De asemenea, produsul beneficiaza de un senzor cu higrostat reglabil permitand controlul permanent al umiditatii din aer. Depasirea valorii de umiditate setate conduce la pornirea in mod automat a aparatului. Indata ca umiditatea selectata a fost atinsa, aparatul se deconecteaza tot in mod automat.

Se recomanda folosirea aparatului in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5 grade Celsius si 32 de grade Celsius, cu domeniu de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 30-90% u.r. Instalatia de aer este prevazuta cu un filtru lavabil pentru praf si polen, precum si pentru alergeni. Acesta se afla in partea din spate si poate fi extras cu usurinta pentru a fi spalat.

Agentul refrigerant utilizat pentru acest model este R134 a si face parte din grupa glimerilor, putand functiona la temperaturi si presiuni ridicate, fara sa fie necesar un compresor cu capacitate mare.

Un sfat foarte important in cazul in care achizitionati aparatul este acela de a il porni in cel mult 24 de ore dupa l-ati primit, pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In caz ca nu tineti cont de acest aspect, exista riscul de a deteriora compresorul din cauza cantitatii insuficient de agent frigorific in compresor, iar in aceasta situatie producatorii nu ofera garantie.

Dimensiunile produsului sunt de 19.4 cm lungime, 31.4 cm latime si 46.7 cm inaltime, avand o greutate de 10 kg.

Verifica oferta de azi!

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK52E este un dezumidificator foarte bun ce ofera eficienta ridicata si siguranta in utilizare. Actualii cumparatori sustin ca i-a ajutat enorm sa scape de umiditatea ridicata din aer, consecintele fiind chiar aparitia mucegaiului de care nu reuseau sa scape indiferent de ce solutii ar fi folosit. Isi face treaba excelent, este usor de folosit si poate fi mutat fara probleme dintr-o camera in alta datorita rotilor de transport, precum si a manerului foarte practic. Il recomanda mai departe si sunt de parere ca raprotul calitate/pret este unul foarte bun.

Recenzii pe scurt: Trotec TTK52E

10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.9/10

Pret

9.9/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Oprire automata, Dezghetare automata
  • Functie uscare rufe
  • Filtru de aer lavabil
  • Usor de transportat, silentios

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *