Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Trotec TTK72E este un dezumidificator foarte bun ce reuseste sa extrada umiditatea din aer din incaperi cu suprafete destul de generoase, asigurand astfel un mediu curat si sanatos. Poate fi amplasat oriunde de la dormitoare, living-uri, pana la bai, pivnite, spalatorii si asa mai departe. Modelul in discutie face parte din gama 2017 a producatorului german Trotec si poate concura fara probleme cu firme consacrate de pe piata. Este un aparat portabil, ce poate fi mutat cu extrem de multa usurinta dintr-un loc in altul.

In partea superioara, aparautl prezinta panoul de control cu ecran LED ce permite utilizatorului sa il porneasca sau sa il opreasca. De asemenea, beneficiazad e 5 taste si afisaj cu segmente avand semnalizari cu diode luminescente colorate, ce indica: timer sau programul cu temporizare, doua taste cu sageata plus si minus pentru reglarea umiditatii relative din aer, mode pentru setarea modului de functionare – automat, dezumidificare, uscare rufe sau ventilare. De asemenea, pe display putem verifica umiditatea relativa a aerului, umiditatea relativa dorita, regimul de functionare si, eventual, durata temporizatorului. Functia Memory permite stocarea ultimelor setari realizate.

Trotec TTK72E display

Trotec TTK72E face parte din seria Konfort si beneficiaza de lumini LED colorate ce seamnalizeaza prin codul de culori nivelul de umiditate din incapere: LED-ul de culoare albastra se va activa atunci cand umiditatea coboara sub pragul de 55%, LED-ul verde semnalizeaza faptul ca umiditate are nivelul ideal intre 55-70%, iar LED-ul de culoare rosie ne antetioneaza ca umiditatea este cam mare, depasind valoarea de 70%.

Trotec TTK72E LED

Functia de uscare a rufelor este foarte utila, mai ales, pentru cei ce nu dispune de un uscator de rufe sau un spatiu special amenajat ina cest scop. In doar cateva ore, hainele vor fi uscate complet.

Principiul de functionare al acestui aparat este urmatorul: aerul din incapere este absorbit cu ajutorul venetilatorului amplasat in dezumidificator, fiind trecut peste un radiator cu aripioare avand o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperaturi scazute care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare va raci radiatorul, care, la randul sau, va raci aerul care circula prin exteriorul radiatorului, rezultand fenomenul de condent. Umiditatea rezultata este colectatea intr-un recipient cu capacitatea de 5.5 litri. Aerul eliberat va avea o temperatura cu 1-2 grade Celsius mai mare.

Pentru o functionare cat  mai sigura, dezumidificatorul a fost prevazut cu functia de dezghetare automata care se activeaza in mod automat, atunci cand este cazul, in special, cand aparatul este folosit in spatii cu temperaturi reduse. In acelasi timp, prezinta si functia de deconectare automata care nu face altceva decat sa deconecteze automat aparatul in momentul in care recipientul s-a umplut cu apa. Astfel, acesta va putea functiona fara probleme si nesupravegheat. Insa, daca doriti sa functioneze continuu, fara intrerupere, trebuie sa stiti ca aveti posibilitatea si de a conecta un furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea apei direct in canalizare. In plus, este recomandat ca periodic sa extrageti cuva si sa o dezinfectati cu apa fierbinte.

Dezumidificatorul Trotec TTK72E are o capaictate maxima de dezumidificare la 32 de grade Celsius si 80% / 24 h de 24 de litri pe  zi fara higrostat, avand capacitatea de a normaliza umiditatea unei incaperi cu suprafata de pana la 50 mp. Capacitatea de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80%/24 h cu higrostat in pasi de 5% este de 20 de litri pe zi. Debitul de aer ventilat de aparat cu doua viteze este de 195 mc/h, astfel incat aerul circulat de aparat intr-o incapere cu suprafata de 50 mp si inaltimea standard de 2.5 metri trece prin aparat in cursul unei zile de circa 37 de de ori. Mai mult decat atat, modelul in discutie presupune un mod de functionare destul de silentios, inregistrand in acest sens cel mult 48 dB.

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul este incadrat in clasa A, inregistrand un consum de maxim 420 W/h. Acesta prezinta un senzor cu higrostat ajustabil ce permite controlarea permanenta a umiditatii din aer. Depasirea valorii setate determina pornirea aparatului in mod automat. Indata ce umiditatea dorita este atinsa, aparatul se va deconecta automat. Este recomandata folosirea acestui aparat in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5-32 de grade Celsius cu domeniu de functionare de 30%-80% u.r. Instalatia de filtrare a aerului prezinta un filtru lavabil pentru praf si polen, dar si pentru alergeni. Filtrul de aer ampalsat in partea din spate a aparatului se detaseaza foarte usor, putand fi curatat rapid.

Agentul refrigerant folosit este R134a s face parte din grupa glimerilor, lucrand la presiuni si temperaturi mai mari fara sa fie nevoie de compresor cu capacitate mare. Se recomanda ca in maxim 24 de ore dupa ce ati primit aparatul sa il puneti in functiune pentru a permite agentului frigorific sa se cumuleze in compresor. Daca nu faceti acest lucru, exista riscul de deteriorare a compresorului, iar in aceasta situatie, producatorii nu ofera garantie.

Dimensiunile produsului sunt de 18.5 cm lungime, 33 cm latime si 55 cm inaltime, avand o greutate de 14 kg.

Verifica oferta de azi!

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK72E este, indiscutabil, un aparat foarte bun care va ajuta sa scapati definitiv de umezeala din locuinta si eventualele probleme aparute. Cumparatorii confirma ferm aceste lucruri si sustin ca in doar doua saptamani a reusit sa ii scape si de mucegaiu. De asemenea, il folosesc adesea si pentru uscarea rufelor mai ales in sezonul rece si isi face treaba excelent. Il recomanda mai departe si altor utilizatori si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Pareri pe scurt: Trotec TTK72E

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.8/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret excelent
  • Timer, Uscare rufe
  • Dezghetare automata, Deconectare automata
  • Capacitate de dezumidificare mare
  • Lumini LED colorate

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *