Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele Crazy Days doar la eMAG!

Trotec TTK90E este aparatul ideal pentru indepartarea umezelii excesive din locuinta, oferind un aer mai curat si mai sanatos. Acesta reuseste sa restabilizeze nivelul potrivit pentru a preveni inclusiv umiditatea redusa care, deopotriva, ar putea crea probleme. Poate fi folosit in orice fel de incaperi de la dormitoare, living-uri, bai, precum si in pivnite, spalatorii, birouri, dressing-uri si asa mai departe. Acest model face parte din seria 2017 a producatorului german Trotec, ce ofera o gama variata de produse ce pot concura cu firme de renume.

In partea superioara, se afla panoul de control prevazut cu display digital cu ecran LED unde va fi afisaat timpul de programare, nivelul umiditatii relative din incapere, dar si nivelul de umiditate dorit. Panoul de control dispune de 6 taste si afisaj cu urmatoarele functii: tasta on/off, Fan speed care regleaza viteza de rotatie a ventilatorului ind oua trepte, Timer ce porneste programul de temporizare pana la maxim 12 ore, doua taste cu functia de reglare a umdiitatii relative din aer, tastele sageata sus si sageata jos mareste si micsoreaza valoarea de referinta a umiditatii relative interne de la minim 30% pana la maxim 90% in pasi de cate 5%. Indicatorul Thank Full arata in momentul in care nivelul de condens din rezervor este maxim. Avand in vedere faptul ca la acest model grila de evacuare este fixa, ar fi recomandat ca atunci cand nu este folosit aparatul, sa ie protejat cu o husa pentru a nu permite prafului sa patrunda in interior.

Trotec TTK 90 E panou de control

O functie deosebit de utila este cea de uscare a rufelor, fiind ideala in sezonul rece. Astfel, in doar cateva ore hainele vor fi uscate, putand fi asezate direct in dulap.

Aparatul functioneaza in urmatorul fel: aerul umed din incapere este absorbit cu ajutorul ventilatorului localizat in aparat si trecut este un radiator cu aripioare cu temperaturi scazute. Agentul frigorific cu temperaturi reduse, care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul lui va raci aerul ce circula prin exteriorul radiatorului rezultand astfel fenomenul de condens. Apa rezultata va fi colectata intr-un rezervor ce ofera o capacitate de 5.2 litri. Aerul eliberat ulterior va fi cu 2-3 grade Celsius mai mare.

Atunci cand aparatul va fi folosit in incaperi cu temperaturi mai mici de 12 grade Celsius, o functie extrem de utila este cea de dezghetare automata. Aceasta se va activa in momentul in care este detectata gheata pe aripioarele venetilatorului. In plus, atunci cand rezevorul din dotare se umple de condens, aparatul se deconecteaza automat, ceea ce inseamna ca poate functiona fara probleme si nesupravegheat. Daca, totusi, ati dori sa functioneze continuu, puteti conecta un furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului direct in canalizarae. Pentru o buna igienizare a cuvei se recomanda extragerea periodica a acesteia si dezinfectarea cu apa fierbinte.

Trotec TTK 90 E

Trotec TTK90E prezinta o capacitate de dezumidificare de la 15 grade Celsius pana la 35 de grade Celsius si 80% / 24h de 30 de litri pe zi fara higrostat avand posibilitatea de a normaliza umiditatea unei incaperi cu suprafata de pana la 90 de mp. Capacitatea de dezumidificare la 30 de grade Celsius si 80% / 24h cu higrostat in pasi de 5% este de 28.4 litri pe zi. Totodata, debitul de aer ventilat de dezumidificator cu doua viteze este de maxim 240 mc/h, astfel ca aerul circulat de aparat intr-o incapere cu suprafata de 90 mp si o inaltime standard de 2.5 m va trece prin aparat in cursul unei zilei de circa 25 de ori. Mai mult decat atat, aparatul poate fi mutat foarte usor datorita celor patru roti de transport din dotare si a celor doua manere integrate. In ceea ce priveste zgomotul produs, acesta poate inregistra cel mult 50 dB.

Si la capitolul eficienta energetica sta foarte bine, fiind incadrat in clasa de eficienta energetica A, inregistrand un consum maxim de 520 W/h. Aparatul dispune de un senzor cu higrostat ajustabil ce permite controlarea permanenta a umiditatii din aer. Depasirea valorii setate determina pornirea in mod automat a aparatului. Indata ce valoarea dorita este atinsa, aparatul se deconecteaza automat.

Este recomandata utilizarea aparatului in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 5-35 de grade Celsius cu domeniu de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 30%-100% u.r. Instalatia de aer include un filtru lavabil ce capteaza eicient praful, polenul, parul de la animalele de companie, scamele si alti agenti alergeni. FIltrul de aer se afla in partea din fata a aparatului si este usor de extras pentru curatare.

Agentul frigorific utilizat este R134a si face parte din grupa glimerilor lucrand la presiuni si temperaturi ridicat, fara sa fie necesar un compresor cu capacitate mare. Dupa achizitionarea acestui aparat, se recomanda ca in maxim 24 de ore sa il puneti in functiune pentru a permite agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor, prevenind deteriorarea compresorului din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific. In cazul in care nu faceti acest lucru si compresorul se deterioreaza, firma producatoare nu ofera garantie.

Dimensiunile aparatului sunt de 25.3 cm lungime, 34 cm latime si 54 cm inaltime, avand o greutate de 13.6 kg.

Concluzii si Pareri de la clienti

Trotec TTK90E este un aparat excelent potrivit pentru spatii mari ce reuseste foarte rapid sa restabilizeze nivelul de umiditate din locuinta. Cumparatorii actuali sunt extrem de incantati de eficienta acestuia sustinand ca se descurca excelent. Este usor de setat, il folosesc adesea pentru uscarea rufelor si s-a dovedit a fi foarte bun. Fiindca nu au ce sa ii reproseze, l-au recomandat si cunoscutilor sustinand ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

Pareri pe scurt: Trotec TTK90E

9.9

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.7/10

Pret

9.8/10

Puncte forte

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Potrivit si pentru spatii mari
  • Functie uscare rufe, Timer
  • Deconectare automata, dezghetare automata
  • Higrostat reglabil

Puncte slabe

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *